Kirsten Rask er naturfotograf med øje for dens foranderlighed

Åhh, at trække månen ned på jorden gennem en linse

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Supermånen. Foto: Kirsten Rask

Går man en tur i skoven omkring Oxholm Gods, så kan man let støde på Kirsten Rask, når hun på sin daglige gåtur er på jagt efter naturmotiver, som hun kan indfange med sit lille Nikon turkamera. Hun behøver nu ikke at gå ret langt, for villaen på Urbakken på Øland støder op til skoven. Halemejser, musvitter og spætmejser besøger dagligt foderbrættet, og egern og fasaner løber rundt i haven med chance for at blive fotograferet af Kirsten Rask. I skoven, ved Tøtterne eller Limfjorden går fotojagten efter årstidens og lysets farver. Blade, vandråber, svampe og krogede grene sættes i fokus, og der leges med skygger i dagslys.

Interessen blev vagt på Øland-Langeslund Skole, da hun og lærerkollegerne blev udstyret med et digitalkamera til at tage billeder af børnenes lejrskoleophold.

Som pensionist meldte Kirsten Rask sig i 2011 ind i Øland fotoklub. Her kan medlemmerne udvikle deres fotografiske færdigheder - såvel teknisk som kunstnerisk - og hente gensidig inspiration. I Øland Medborgerhus udstilles fotoklubbens billeder som udsmykning af en lang væg.

For nyligt var månen ekstra fuld - uden at skulle høre noget for det - en såkaldt supermåne, hvor den er tættere på jorden med ekstra lysstyrke. Kirsten greb raskt sit nyerhvervede Nikon P900 kamera, der har et optisk zoom på hele 83 gange og kan indfange detaljer, der ikke er synligt for det blotte øje.

Netop da - var det som om, månen blev hentet ned i haven på Øland og oplyste egern, fugle og fasaner...

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.