Kjærgaard køkkenchef på Stidsholt

Nu skal eleverne på efterskolen have mad lavet helt fra bunden

Marianne D. Cornett
Forstander på Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt, Steen Jensen, glæder sig til at få en Klaus Kjærgaard som køkkenleder - det vil give et meget spændende køkken.
Skolevæsen 21. december 2010 08:00

Fra slagtermester til køkkenleder, så er man sikker på, at dét, der kommer i gryderne garanteret er lækkert. I hvert fald, når det er den tidligere slagtermester i Sæby, Klaus Kjærgaard, der fra 1. januar overtager roret i køkkenet på Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt. - Jeg fik en henvendelse fra Stidsholt og blev opfordret til at søge stillingen. De vil gerne have, at vi skal til at lave mad fra bunden. Samtidig betyder det, at jeg selv kunne få lov til at eksperimentere, så de unge mennesker for alvor kan få sundt brændstof uden tilsætning og anden hokuspokus, siger Klaus Kjærgaard. Selv om han er en rutineret slagtermester bliver der masser af udfordringer i jobbet. - Ja, f.eks. skal jeg til at bage brød, så det bliver spændende. I øjeblikket eksperimenterer jeg meget herhjemme med kiks, knækbrød og grovbrød, siger Klaus Kjærgaard. Der var også en anden vigtig grund til at han tog jobbet, - Jeg glæder mig virkelig til at arbejde med unge mennesker. Faktisk er der jo fire elever i køkkenet, så dem skal jeg jo gerne lære noget om mad. Samtidig skal jeg så lære at styre et køkken og være budgetansvarlig. Og så er der tre voksne damer, som jeg skal samarbejde med, hvor jeg så er budgetansvarlig. Det bliver i det hele taget meget spændende, siger Klaus Kjærgaard, der dog pointerer at inspirationen og lærdommen skal gå begge veje. - Sjovt var det at opleve denne proces, for jeg har aldrig søgt job før. Det har jo baret været med en aftale og et håndslag. Her skulle jeg gennem to samtaler - seneste med et ansættelsesudvalg, siger Kjærgaard. Nu kan han holde en fredelig juleferie - og så begynder han i skole efter nytår. - Jeg har allerede været i praktik i køkkenet derude i et par dage, for at prøve det, og jeg kan allerede nu se, at vi får det rigtigt godt sammen. Jeg glæder mig meget til at lære noget af damerne i køkkenet. De har andre indgangsvinkler til det, og jeg har store forventninger til vores fremtidige samarbejde. Jeg glæder mig meget til fremtiden. Det er et utroligt spændende karriereskift med en form for udfordringer, der virkelig vil noget. Og igen - jeg glæder mig sådan til at have med unge mennesker at gøre, slutter Klaus Kjærgaard. Også forstander Steen Jensen ser frem til at Kjærgaard kommer på scenen på Stidsholt. - Vi havde besluttet at ansætte en køkkenleder fra nytår, for vores mål er netop at om at få den kost, som passer til skolens øvrige profil som idrætsefterskole, nemlig at tilberede god, næringsrig og sund kost. Vi kender Klaus Kjærgaard som en dygtig og erfaren slagter. Og da vi også gerne vil have mad lavet fra bunden og udfordres med nye og spændende ting, føler vi at vores profiler passer sammen, siger Steen Jensen. Han kunne vælge mellem en kok, en køkkenleder og en slagter, da ansøgerfeltet fra et par håndfulde var skåret ned til tre. - Jeg tror også, der er god PR-værdi i at have en så dygtig fagperson - både for skolen og personmalet. Fire voksne piger har hidtil administreret køkkenet ved selvforvaltning i seks år, og det er gået rigtigt fint. Men både personalet i køkkenet og alle vi andre, føler, at der er behov for nytænkning og inspiration, så nu gør vi det, slutter Steen Jensen.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...