Kjeldsen har fidus til Woods

Tiger Woods gør torsdag comeback ved Hero World Challenge efter en skadespause på mere end 15 måneder

Søren Kjeldsen (th.) tror, at Tiger Woods kan komme tilbage til toppen. Arkivfoto: Paul Crock/Scanpix

Søren Kjeldsen (th.) tror, at Tiger Woods kan komme tilbage til toppen. Arkivfoto: Paul Crock/Scanpix

ALBANY:Mere end 15 måneder. Så længe er det siden, at det amerikanske golffænomen Tiger Woods senest var i aktion i en turnering.

Torsdag gør han så comeback efter mere end 15 måneders pause ved PGA-turneringen Hero World Challenge, som Woods selv er med til at arrangere på Bahamas.

Spørgsmålet er så bare, om han ovenpå blandt andet to rygoperationer kan finde sit tidligere niveau, som i perioden fra 1997 til 2008 var med til at sikre ham 14 majortitler.

Er fandeme speciel

Den formstærke nordjyde Søren Kjeldsen, der i sidste uge vandt World Cup of Golf sammen med Thorbjørn Olesen, har store forventninger til Woods’ comeback.

- Jeg vil blive overrasket, hvis han ikke kommer tilbage og vinder minimum én major mere.

- Det er bare noget i hans dna med styrke og intensitet, der gør, at jeg sagtens kan se ham komme tilbage og bryde igennem, for han er fandeme speciel, siger Søren Kjeldsen.

Det korte spil

Woods har haft problemer med skader i flere år, og han har kun spillet 18 PGA-turneringer siden slutningen af 2013.

Det er i de turneringer kun blevet til en enkelt placering i top-10. Seks gange klarede han ikke cuttet, og tre gange trak han sig med skader.

Søren Kjeldsen pointerer, at Woods ved tidligere comebacks har haft problemer med det korte spil, men det får ingenlunde danskeren til at afskrive Woods.

Næste overmenneskelig

- Jeg skal på ingen måde måle mig med Tiger, men jeg har også prøvet at stå i en situation, hvor kroppen ikke vil det, som hovedet beder om.

- Jeg synes, at jeg er kommet igennem det, og som sagt har Tiger gjort ting, som næsten er overmenneskelige, så hvis nogen kan komme tilbage, er det ham, vurderer Kjeldsen.

Han ser det uanset som et løft for sporten at få Woods tilbage på touren.

Savner ham i feltet

- De fleste golfspillere vil formentlig sige, at de savner ham i feltet. Han bringer noget til sporten, som ingen af de andre har formået at gøre siden. Uanset hvor gode mange af de nye er, så var der en x-faktor over Tiger.

- Vi ved godt, hvad han har været igennem, men det er spændende at se, hvilken mand der vender tilbage, lyder det fra Kjeldsen.

PGA-turneringen Hero World Challenge har deltagelse af 18 spillere uden danskere iblandt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden