Kjeldsen overvandt midtvejskrise

Efter en periode med manglende selvtillid og krise har Søren Kjeldsen rejst sig og fundet storspillet frem

Søren Kjeldsen har fået selvtilliden tilbage. Foto: Paul Childs/Scanpix

Søren Kjeldsen har fået selvtilliden tilbage. Foto: Paul Childs/Scanpix

AYRSHIRE:Søren Kjeldsen gennemførte fredag sin anden stabile runde i træk i British Open og indleder weekendens finalerunder på en delt tredjeplads i samlet syv slag under banens par.

Den 41-årige nordjyde åbnede torsdag med en runde i 67 slag, og fredag endte det med en runde i 68 slag trods dårligt vejr med regn og blæst. Han er tre slag efter den førende amerikaner, Phil Mickelson.

- Det var en fantastisk dag. Jeg spillede virkelig godt under gode forudsætninger torsdag, men fredag var det anderledes, siger Kjeldsen til turneringens hjemmeside.

- Var meget hårdt

- Jeg tror, det hjalp mig, at jeg spillede de første ni huller under gode forhold. Der var modvind, men det var inden, det regnede, så jeg nåede at komme ind i en god rytme, før det dårlige vejr begyndte, siger han.

Inden sin 40-års fødselsdag fik Kjeldsen en midtvejskrise, og han mistede selvtillid og dykkede i form i 2014 og i starten af 2015.

- Det var meget hårdt. Jeg overvejede aldrig at stoppe med at spille golf, men jeg stillede spørgsmål til, om jeg kunne konkurrere (om titler) igen, fordi formkurven var nedadgående, forklarer Kjeldsen.

Svag og usikker

Han forklarer, at han havde problemer, når han skulle fyre golfbolden afsted på hullerne.

- Jeg følte mig meget svag og usikker på mine slag. Jeg skød den kort og skævt, og når man så gutterne fyre den 290 meter ind i midten af banen, begyndte jeg at spekulere, erkender han.

Kjeldsen fandt ud af, at han skulle spille golf på sin egen facon, og så løftede han sit spil.

Et fantastisk tankesæt

- Jeg har altid følt, at jeg havde meget at forbedre, og det føler jeg stadig. Men jeg var nødt til at gøre det på min egen måde, forklarer han.

Kjeldsen fandt sammen med caddien Alistair Matheson to uger inden sidste års Irish Open-sejr, og det samarbejde har båret frugt.

- Han har haft stor indflydelse på alt, hvad jeg gør. Han kom med entusiasme og et fantastisk tankesæt. Han kigger altid på, hvad vi skal gøre for at blive bedre, så det er ikke tilfældigt, at min form har ændret sig, siger han.

- Har vundet kampen

Nu tror Kjeldsen på sejren, og han er ikke længere intimideret af de verdensklassespillere, som omgiver ham.

- Det gør jeg (tror på British Open-sejr). Jeg synes ikke, jeg er intimideret af nogen længere.

- Jeg har vundet kampen indefra, lyder det fra Kjeldsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.