KL: Der er flere tidsler i regeringens lovforslag

Der er flere ting i regeringens lovforslag, som KL havde ønsket var anderledes. Men indgrebet var nødvendigt.

KL: Der er flere tidsler i regeringens lovforslag

KL's chefforhandler, Michel Ziegler, er glad for, at lockouten af landets lærere langt om længe ser ud til at få en ende.

- Det var nødvendigt at gribe ind, fordi det ville have taget for lang tid at komme i mål i forhold til ledelsesretten, siger Michael Ziegler til Ritzau.

Men der er flere dele af regeringens lovforslag, som er blevet præsenteret torsdag, hvor KL havde foretrukket andre løsninger.

Især lærernes arbejdstidsregler, der har udgjort den allerstørste knast i forhandlingerne mellem kommunerne og lærerne, er i regeringens forslag ikke faldet ud, som KL har ønsket det.

- Som jeg umiddelbart forstår indholdet i lovforslaget, så ender vi et andet sted, end vi havde ønsket i KL, siger Michael Ziegler.

- Vi havde klart foretrukket vores egne mere enkle arbejdstidsbestemmelser. Derfor havde vi naturligvis foretrukket, at man havde skelet mere til de udspil, KL har lagt frem i Forligsinstitutionen, siger han.

- Nu får lærerne så i stedet nogle mere detaljerede arbejdstidsbeskyttelser.

Også regeringens beslutning om at udfase den såkaldte 60-års-regel er upopulær hos KL.

Lærere, der er fyldt 57 år senest 31. juli 2013, får lov til at beholde den hidtidige adgang til 175 timers ekstra frihed om året. Og derudover får lærere, der per 31. juli 2013 er fyldt 50-56 år, ret til nedsat tid med lønreduktion, men med fuld pension.

- Der bliver en meget lang og meget dyr udfasning af 60-års-reglen, som vi gerne havde været foruden. Det betyder jo, at vi skal leve med særregler for lærerne på dette område i op mod 20 år endnu, siger Michael Ziegler.

Til gengæld glæder han sig over, at KL har "vundet ledelsesretten". Det betyder ifølge Ziegler, at overenskomsten med lærerne moderniseres, så den passer til tidens krav, og så skattekronerne bliver brugt bedst muligt.

- Vi er meget glade for, at det bliver slået fast, at ledelsesretten skal være hos skolelederne, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.