KL: Elever skal have tabt undervisning senere

KL har varslet lockout for lærerne, men mulige aflysninger af timer for skoleleverne skal erstattes.

KL: Elever skal have tabt undervisning senere

Hvis en konflikt mellem de danske folkeskolelærere og Kommunernes Landsforening (KL) bliver en realitet, og undervisning må aflyses, skal eleverne kompenseres for de tabte timer.

Det slog KL-formand Erik Nielsen fast, da han tidligere torsdag på et pressemøde forklarede, at aflyst undervisning "vil blive erstattet senere".

Og formanden bakkes op af juridisk konsulent i KL, Lars Ørskov, der forklarer, at eleverne til en vis grad skal kompenseres for tabte timer.

- Der er et minimumtimetal, der skal opfyldes. Så det vil være sådan, at de undervisningstimer, der måtte blive aflyst, kan være nødvendige at erstatte, efter konflikten ophører, for at sikre, at man rammer det minimumtimetal, der er fastsat, siger han.

Minimumsatsen for hvor mange gange, de danske skoleelever skal tærskes igennem matematik- og dansktimer, er fastsat i folkeskoleloven.

Ifølge Lars Ørskov bliver det dog den enkelte kommunalbestyrelses opgave at finde ud af, hvordan man når målet.

- Det er den enkelte kommunalbestyrelses opgave at sikre, at de rammer, der er i folkeskoleloven, bliver overholdt, lyder det.

Selv har han ikke noget bud på, hvordan de danske elever kan få den tavleundervisning, der risikerer at blive aflyst som følge af en eventuel lockout fra KL's side.

Det har til gengæld Vera Rosenbeck, formand for Danske Skoleelever, der er oprørt over, at uoverensstemmelserne mellem lærerne og KL kan ende med at gå ud over eleverne.

- Det er rigtig vigtigt at holde fokus på, at eleverne ikke må blive ofre i den her konflikt, og at det ikke er elever, der skal betale regningen for en politisk uenighed mellem to voksne organisationer, siger hun og fortsætter:

- Vi synes, det er vigtigt at fokusere på, at 9. klasserne får den undervisning, de skal have, for at de rent faktisk kan afslutte deres skoleforløb igennem et alternativt undervisningstilbud, som enten kommunerne eller staten forvalter.

Skoleledernes formand, Anders Balle, er ikke overrasket over, at KL er skredet til lockout, men det ærgrer ham. Hvis eleverne skal kompenseres for aflyst undervisning, nævner han aftenundervisning eller forlængede skoledage som muligheder.

Vicedirektør i Undervisningsministeriet, Susanne Clausen, garanterer, at ingen unge kommer i klemme, når de efter sommerferien skal videre i uddannelsessystemet, selv om de eventuelt ikke har er eksamensbevis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst