KL-formand støtter stadig Løkke: Men der må strammes op

Lars Løkke er fortsat den bedste formand for Venstre. Men bilagssager gør partiet sårbart, siger KL's formand.

Ingen kan lede Venstre lige så godt som Lars Løkke Rasmussen. Men flere uheldige sager og den seneste tids skriverier om Venstre-formandens bilag, tøjforbrug og partistøtte gør ikke andet end at skade Venstre, og derfor må der strammes op.

Det siger formanden for Kommunernes Landsforening og borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), efter at Venstre i flere kommuner har krævet Lars Løkke Rasmussens afgang.

- Jeg ser ikke noget alternativ til Lars Løkke. Et parti skal altid sende den bedste spiller på banen, og i Venstre er det Lars Løkke, siger Martin Damm til Ritzau.

- Men hvis du er toppolitiker i 2014, så skal du både være den skrappeste spiller på banen og uden for banen. Og der har hverken vores organisation eller Lars Løkke været dygtige nok. Så der skal strammes op. Vi gør os selv sårbare ved ikke at have den dimension med, siger han.

Fredag aften valgte europaparlamentariker Jens Rohde (V) at lange ud efter partiformanden og trække sin støtte. Det skete med opbakning fra Venstre i Viborg, hvor Rohde selv sidder i byrådet.

Siden er en række kommuner gået i medierne, hvor de har undsagt Lars Løkke Rasmussen. Senest Venstre i Skanderborg, som søndag ved middagstid meldte ud, at de kræver en ny formand.

Men de utilfredse Venstre-folk bør holde kritikken internt indtil efter tirsdagens skæbnesvangre møde i partiets hovedbestyrelse, hvor Løkkes fremtid er på dagsordenen, mener Martin Damm:

- De må gerne være kritiske, men i Venstre vi har gode traditioner for at diskutere tingene i vores forretningsudvalg, hovedbestyrelse og på landsmødet, og det synes jeg, at vi skal holde os til.

- Det andet skader bare Venstre. Og vi er vel alle sammen medlemmer af Venstre for at få det til at gå bedst muligt - ikke dårligst muligt, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.