KL: Lærernes arbejdstid hindrer ny skole

Lærernes arbejde skal fornys, så lærerne er mere sammen med børnene om aktiviteter, der hjælper deres læring

KL: Lærernes arbejdstid hindrer ny skole

KL er helt på linje med regeringens ambition om en ny skole, og KL er grundlæggende enige med regeringen om, hvordan vejen til en bedre skole skal anlægges.

Sådan siger KL’s formand, Erik Nielsen, i en kommentar til udspillet om en reform af folkeskolen, som regeringen har fremlagt tirsdag.

Ifølge KL kræver det en stor omstilling og forandring af folkeskolen, hvis ambitionen om, at alle børn skal blive dygtigere, skal realiseres.

Lærernes arbejde skal fornys, så lærerne er mere sammen med børnene om aktiviteter, der understøtter deres læring, mener KL.

- Som ingen andre faggrupper, så har lærerne en helt speciel aftale, hvor tilrettelæggelsen af arbejdstiden er aftalt med lærernes fagforening, og hvor arbejdstiden er låst fast i kasser af tid.

Derfor skal arbejdstidsaftalen ændres ved de kommende overenskomstforhandlinger.

- Det hindrer selvsagt udvikling og fleksibilitet. Og arbejdstidsaftalerne hindrer derfor den udvikling af skolen, som kommunerne - og regeringen - gerne ser.

- Lærerne bør have vilkår, som man har på alle andre arbejdspladser, hvor lederen tilrettelægger arbejdstiden efter dialog med medarbejderen, siger Erik Nielsen.

Danmarks Lærerforening har hidtil protesteret voldsomt over, at regeringen vil ændre lærernes arbejdstid.

Formand Anders Bondo Christensen understreger, at Danmarks Lærerforening er klar til at gå åbent ind i en diskussion af, hvordan lærerne løfter mange af de nye opgaver.

- Det må være elevernes udbytte af undervisningen, som er fundamentet for reformens forslag, siger han.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) pointerede, da hun fremlagde regeringens udspil, at lærerne ikke skal arbejde mere, men anderledes.

I udspillet er der lagt op til, at lærernes arbejdstidsaftaler skal ændres ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Forhandlingerne går i gang på torsdag, når parterne udveksler krav. Det første politiske møde er på fredag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.