KL: Også staten og regionerne må spænde livremmen ind

KL's formand, Martin Damm, var ikke overrasket over Bjarne Corydons udmeldinger på mandagens sættemøde.

Det overrasker ikke kommuneforeningen KL's formand, Martin Damm (V), at finansminister Bjarne Corydon (S) vil have kommunerne til at effektivisere endnu mere i 2016, men han spiller bolden tilbage til finansministeren.

- Hvis der er nogen, som har været gode til at levere mere for mindre, så har det været kommunerne. Derfor har vi også påpeget overfor finansministeren, at det må også kunne lade sig gøre hos regionerne og staten, siger han efter et møde med Corydon.

Udmeldingen fra finansministeren kom forud for de budgetforhandlinger, som begyndte mandag morgen, og som vil løbe de kommende uger. Her skal ministeren og kommunerne blive enige om rammerne for 2016.

- Finansministeren fortalte os, at økonomien er stram, og at der var nogle begrænsninger, men sådan er det vist hvert år, siger Martin Damm efter mødet.

Mødet gik, som kommunerne havde forventet: Parterne fremlagde de tanker, som de gør sig forud for forhandlingerne.

- Det indledende møde var meget stille og roligt, hvor vi fik hilst pænt på hinanden og udvekslede synspunkter og forslag. Vi havde blandt andet en stak papirer med til finansministeren, som han kan læse, inden vi mødes næste gang, siger Martin Damm.

Kommunerne har på forhånd fremlagt nogle krav, som de har forud for forhandlingerne. De vil blandt andet have lempet planloven, flere penge til det nære sundhedsvæsen og ikke mindst lave en aftale om, hvordan kommunerne skal håndtere flygtninge i 2016.

- Det er svært at spå om, hvordan aftalen lander. Jeg tror, vi får nogle relativt stramme rammer i 2016, men vi håber at blive enige om en god aftale, siger Martin Damm.

Hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt udskriver valg inden sommerferien, så vil budgetforhandlingerne blive sat på standby, indtil valget er afholdt, og en ny finansminister er udpeget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.