Klædt på til at hjælpe unge

Lærere på skolebænken for at hjælpe unge godt på vej

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:I forbindelse med, at alle kommunens elever har været på obligatorisk introkurser på ungdomsuddannelserne har deres lærere fra 8. årgang ligeledes været på kursus.

I forbindelse med den nye erhvervsskolereform træder i kraft 1. august 2015, har der været basis for, at alle lærere er blevet opdateret i de mange ændringer, og UU Brønderslev (Ungdommens Uddannelsesvejledning) har derfor arrangeret et tre-dages kursus, hvor lærerne blev opdateret i forhold til de mange ungdomsuddannelser.

Første dag blev holdt i den østlige del af kommunen, hvor lærerne indledte dagen på Dronninglund 10. KlasseCenter. Her fik man indblik i, hvad det er 10. klasse kan tilbyde og hvad man forvente at få ud af et sådan år. Som noget nyt fra 1. august tilbyder Dronninglund 10. klasse nu to linjer. På den gymnasiale linje kan eleverne ud over de obligatoriske fag vælge at fordybe sig i nogle af de gymnasiale fag i samarbejde med Dronninglund Gymnasium.

På den praktiske linje er der etableret et samarbejde med Tech College Aalborg, hvor elever to dage om ugen går i skole på Tech College og får prøvet kræfter med nogle af de forskellige erhvervsuddannelser.

Mandag bød desuden på besøg på Brønderslev Produktionsskoles afdeling i Dronninglund. Her kunne forstander Niels Jensen fortælle om de forskellige værksteder, der tilbydes ligesom at der er kommet endnu mere fokus på den boglige undervisning, der er med til at gøre eleverne parate til at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.

Sidste besøg var på Dronninglund Gymnasium, hvor både rektor og studievejledere fortalte om gymnasiets hverdag, studieretninger, arrangementer m.m. Studievejleder Pernille Sørensen fortalte om gymnasiets mange sociale arrangementer, der er med til at sikre en fællesskabsfølelse, der kan være med til at give eleverne en bedre forudsætning for gennemførsel samt øget lyst til læring og engagement.

Tirsdag og onsdag bød på forskellige besøg på erhvervsuddannelserne i Aalborg. Tirsdag blev lærerne præsenteret for handelsskolens erhvervsuddannelser. Her fik lærerne indblik i uddannelser handel og kontor. Særligt på handelsskolen er der store forandringer i forbindelse med erhvervsskolereformen.

Senere på dagen var det sosu-uddannelsen, der var på programmet. Her blev lærerne budt indenfor på det spritnye byggeri, der både huser SOSU og VUC.

Sidst men ikke mindst foregik tredje og sidste dag på Metal College i Aalborg. Her kunne lærerne se og høre om de mange forskellige erhvervsuddannelser indenfor metalområdet.

Der er i disse tider meget politisk fokus på den store mangel på faglærte indenfor bl.a. byggebranchen og industrien og set i lyset af at alle prognoser peger på, at der indenfor de næste fem år kommer til at mangle megen arbejdskraft i Nordjylland i forbindelse med de mange regionale og kommunale byggerier, er der til stadighed brug for voksne, der kan udfordre de unge på deres valg af ungdomsuddannelse.

Der vil i uge 16 blive holdt et lignende lærerkursus i den vestlige del af kommunen, når Brønderslev skoles 8. klasser er på introduktionskurser. Her vil samarbejdet rette sig mod EUC Nord og de mange erhvervsuddannelser, der tilbydes der.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden