Klag over din elregning - du kan sagtens få ret

25 procent får ret, når de klager - se her hvordan du gør

Hver fjerde får ret, når de klager til Energiankenævnet. Arkivfoto

Hver fjerde får ret, når de klager til Energiankenævnet. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Det kan i mange tilfælde betale sig at klage over elregningen, hvis du mener, at din elmåler løber for hurtigt.

Hver fjerde af de forbrugere, der klager til Energiankenævnet, får nemlig ret, skriver Bolius.dk.

Mange forbrugere får en elregning, som er større, end de forventer. I første omgang skal de klage til deres energiselskab, hvis de mener, at der er noget i vejen med elmåleren. Men hvis energiselskabet ikke giver dig ret, kan du klage til Energiankenævnet, hvor 25 procent af klagerne får ret.

- Du skal altid alligevel tjekke din elregning grundigt og ikke bare gå ud fra, at dit elselskab har styr på dit forbrug, og at din elmåler måler korrekt. Sammenlign eventuelt dine regninger fra gang til gang, så du tydeligt kan se, hvis noget ændrer sig - det er især let, hvis de sidder kronologisk i et ringbind, siger energiekspert Morten Kronholm Mathiasen, rådgiver i Bolius.

Måler tjekkes

Når der er tvivl om elmåleren, tages den ned og sendes til et laboratorium, hvor den testes. Hvis der er fejl på måleren, skal energiselskabet betale for testen, mens du selv skal betale, hvis elmåleren er helt i orden.

- Mener du, at din elregning er forkert - for eksempel at måleren er defekt eller af en eller anden årsag måler forkert, så er det dig, der skal bevise, at din elmåler måler forkert - og der kan vi hjælpe dig, siger specialkonsulent Georg Ferdinansen fra Energiankenævnet til Bolius.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.