Udland

Klankampe i Libyen koster mindst 14 livet

Hårde kampe mellem væbnede klanmilitser koster mindst 14 livet og sårer 90 i Libyen.

Klankampe i Libyen koster mindst 14 livet

Hårde kampe mellem rivaliserende klaner i det vestlige Libyen har på godt et døgn kostet mindst 14 mennesker livet og såret 89.

Det oplyser en talsmand for den Libyens regering i Tripoli.

Sammenstødene skete i Nafusa-bjergene ved byen Mizdah, hvor situationen har været spændt flere i dage. Mandag var der også uroligheder, og mindst tre mennesker blev dræbt.

Regeringen har udstationeret soldater i regionen for at holde de stridende parter adskilt, siger Nasser al-Manaa, der er talsmand for regeringen.

Årsagen til uroen er ikke oplyst.

Men kilder i Mizdah siger, at medlemmer af klanen Mashashia i byen er på kant med klanen Gontrar fra byen Zintan, der deltog i oprøret i fjor mod den daværende leder Muammar Gaddafi.

Væbnede medlemmer af Gontrar-klanen siges at have spillet en afgørende rolle under oprørernes indtog i Tripoli, der senere førte til Gaddafis fald.

Gontrar-klanen menes også at have taget Gaddafis søn Saif al-Islam til fange i november i fjor og at have tilbageholdt ham lige siden.

Mashashia-klanen støttede Gaddafi og har længe følt sig forfulgt af de klaner og militser, der kæmpe mod Gaddafis og dennes hær.

Klankampe hærger stadig Libyen. For godt en uge siden var der kampe i Tripoli, hvor en milits tog kontrol over hovedstadens lufthavn. Først efter otte timers kamp, lykkedes det regeringshæren at genindtage lufthavnen.

/ritzau/AFP