Redningsvæsen

Klar, hvis det bliver alvor

Redningsfolk fra Brønderslev og Dronninglund øvede frigørelse fra biler

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Seks mand på holdet arbejder koncentreret på at få bilens to figuranter ud af bilen - så skånsomt som muligt. Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Deltidsbrandmændene fra både Dronninglund og Brønderslev var torsdag aften samlet til en stor fællesøvelse.

Stedet var Brønderslev Autogenbrug, og det var ikke tilfældigt valgt. Aftenens øvelser var nemlig frigørelse af personer fra køretøjer.
I løbet af aftenen fik redningsfolkene pudset formen af. Udfordringerne bød både på en skånsom, traditionel frigørelse - og den noget hurtigere kæderedning, der bruges når trafikofferets tilstand er kritisk.
En af aftenens figuranter var 12-årige Christoffer Kolind. Han lagde under flere øvelser øre til de høje lyder fra redningsfolkenes grej.
- Jeg var selvfølgelig lidt nervøs til at starte med. Men man føler, at man er i gode hænder - jeg følte mig tryg, sagde han.
Deltagerne i øvelserne konstaterede, at der ikke er en færdig facitliste for løsning af opgaverne - hvert eneste uheldssted er nemlig forskellig.
- Men der er nogle principper, som vi bliver mere skarpe på. Det er god træning.
- Det er jo så sjældent, vi kommer ud til den type trafikulykker, sagde Bjarne Dodensig fra Brønderslev.
- Jeg har været med til to eller tre ulykker, hvor vi skulle klippe - og det er ikke noget man bliver rutineret i, tilføjede Bjarne Dodensig, der har været med på holdet i 15 år.
- Et er at gå efter bogen, men nogle gange kan du ikke det, og så må man improvisere.
Mens øvelserne stod på, blev hvert skridt overvåget, og holderleder Klaus Bjørner kom efterfølgende med råd og kritiske spørgsmål til aktørerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.