Klar med nyt knallertkørekort

Ungdomsskolen i Vesthimmerland er nu klar til at tilbyde kørekort til knallertkørsel

Der er kommet nye regler for knallertkørekortet. Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Der er kommet nye regler for knallertkørekortet. Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

VESTHIMMERLAND:Ungdomsskolen i Vesthimmerland er nu klar til at tilbyde kørekort inden for de nye love omkring knallertkørsel.

Fra den 19. januar næste år træder den nye lovgivning om kørekort i kraft. For unge knallertkører vil det betyde, at de nu skal erhverve sig et rigtigt kørekort i stedet for et knallertbevis som tidligere. Personer, som fylder 18 år efter den 19/1 skal til teoriprøve hos politiet, og der vil ikke være nogen praktisk prøve

De unge knallertkørere skal i stedet gennemføre et 8 timers færdselsrelateret førstehjælpskursus, samt modtage 30 lektioners undervisning i teori og kørsel. Derudover skal de både til en teoretisk og praksis prøve. Og det vil først være muligt at starte når den unge er fyldt 15 år og 6 mdr.

Reglerne for at overtræde loven mht. at kører på knallert uden kort, kører for stærkt eller påvirket vil blive skærpet meget.

Dvs. at en ung knallertfører kan få frakendt rettighedet til at fører knallert. Knallerten kan også blive konfiskeret, og i yderste konsekvens kan der ske en udskydelse for at tage kørekort til bil. En betinget frakendelse gælder i 3 år og tæller med hvis man igen overtræder loven på knallert.

Undervisningen vil foregå på ungdomsskolen, og tilmelding skal ske ved direkte henvendelse til ungdomsskolen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.