Klar opbakning til ledelsen i Agri Nord

- Hvis retssag mod naboen er nødvendig, så ok, lød det på generalforsamlingen

Carl Chr. Pedersen, formand for Agri Nord: Bestyrelsen fik intet signal om, at en masseafvandring af medarbejdere kunne være på vej. Foto: Sarah Würtz

Carl Chr. Pedersen, formand for Agri Nord: Bestyrelsen fik intet signal om, at en masseafvandring af medarbejdere kunne være på vej. Foto: Sarah Würtz

AALBORG:Debat, bifald og afstemning på tirsdag aftens generalforsamling i Agri Nord efterlod ingen tvivl: Formand, bestyrelse og direktion har massiv opbakning blandt landboforeningens medlemmer.

Flere medlemmer beklagede, at det var kommet så vidt i konkurrencen mellem de to naboforeninger, at Agri Nord har fundet det nødvendigt at anlægge retssag mod LandboNord med anklage om ulovlig kapring af medarbejdere og krav om erstatning.

Men Agri Nord skal ikke bare lægge sig fladt på ryggen, fastslog Søren Birch Nielsen, Storvorde.

Nul fusion nu

Det stod også klart, at tiden ikke er inde til at tale fusion eller fælles rådgivningsselskab.

Allan Scheel, Nibe, - tidligere tilhænger af fusion - stillede ligefrem op til valg til bestyrelsen på ønske om flere retssager mod LandboNord, dog uden at blive valgt. Der var genvalg til fem siddende bestyrelsesmedlemmer.

Men forargelsen over LandboNord deles også af bestyrelsen. Seneste fremstød er hvervemøder i Agri Nords kerneområde: Ålestrup, Terndrup og Løgstør.

- Det er ikke ordentligt og ligger meget langt fra den måde, vi ønsker at arbejde på, erklærer næstformand Henrik Dalgaard, Aars.

Juridisk streg nødvendig

I sin beretning beskrev Agri Nords formand, Carl Chr. Pedersen, V. Hassing, forløbet, da samtlige 32 medarbejdere fra foreningens økonomirådgivning i Aars sagde op pr. 1. oktober for at skifte til LandboNord. Et forløb, der gjorde det klart for bestyrelsen, at det var dens pligt at trække en juridisk streg i sandet i form af et erstatningskrav, og at det kunne være ansvarspådragende at se passivt til en mistanke om lovovertrædelser til skade for foreningen.

Først var der ærgrelsen.

- Efterfølgende kom det mere og mere til at ligne et forsøg på en fjendtlig overtagelse af den virksomhed, vi er sat til at forvalte. Enkelte af de nu aftrådte medarbejdere reklamerede åbenlyst for deres nye arbejdsplads, mens de stadig fik løn hos Agri Nord. Flere andre medarbejdere fra Agri Nord i Aars blev tæppebombet med jobtilbud og lokket til at følge de 32, fortalte han.

Carl Chr. Pedersen fastslog, at foreningens advokat, Finn Schwartz, vurderer, at der er sket ulovligheder mod Agri Nord.

Bestyrelsen hørte intet

Flere medlemmer udtrykte kritisk undren over, at ledelse og bestyrelse ikke har opfattet signaler om risikoen for en masseopsigelse i Aars, f.eks. fra medarbejderrepræsentanterne i bestyrelsen.

- Vi kunne ikke agere på noget, vi ikke vidste. Jeg er kommet i huset i Aars i mange år, men har ikke fået et eneste signal. Afdelingen havde en medarbejder-repræsentant i bestyrelsen, og vi har altid en punkt med ”bordet rundt”, men ikke et kvæk hørte vi, fortalte Henrik Dalgaard.

Carl Chr. Pedersen uddybede:

- De folk har haft alle muligheder for at få eventuelle problemer bragt frem. I bestyrelsen spørger jeg altid hver enkelt. Jeg har haft møder med samtlige medarbejderrepræsentanter, og der sad en tillidsrepræsentant fra afdelingen i samarbejdsudvalget. Men vi hørte ingenting.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.