Brønderslev

Klar til at lægge fjernvarme i Ådalen Nord

37.000 kr. bliver udgiften pr. bolig

Arkivfoto: Diana Holm

Arkivfoto: Diana Holm

BRØNDERSLEV:Der skal lægges fjernevarmerør ned i det nye boligområde, Ådalen Nord i Brønderslev. Det har økonomiudvalget besluttet.

- Der har været forskellige tal i sagen på, hvad det koster, det var lidt dyrt og der var nok fejl i beregningen. Men nu er det 37.000 kroner, og det er en overkommelig pris for at få ført rør frem, fortæller borgmester Mikael Klitgaard (V).

Det beløb lægges på prisen på hver byggegrund, og de fremtidige husejere kan så selv vælge, om de vil tilsluttes, som de så skal betale et beløb for.

- Problemet var jo, at da vi startede sagen, var det med et større beløb, 57.000 kroner, og det var simpelt hen for dyrt. Det skal stå mål med, at man spare på den billige energi bagefter, og det er samfundsmæssigt fornuftigt, siger Mikael Klitgaard.

Det gør det så nu.

En anden forhindring for boligområdet var, at jorden var fyldt med arkæologi, og det ville koste ekstra penge, hvis man ville bygge der - for så skal jorden udgraves på kommunens regning.

- Der blev kun lavet 63 grunde. Hvis vi kunne have udnyttet arealet som i første omgang, så havde der været grunde på hele arealet, siger Mikael Klitgaard.

Det var tidligere planer om op til 150 nye grunde, men det blev altså langt færre, og der er blevet grønne områder, der hvor der ellers skulle graves ud - det skal der kun, hvis man bygger på jorden.

Derfor er der heller ikke så mange matrikler at dele fjernevarmerørenes omkostninger ud på som først tænkt.

- De færre grunde gør, at tilslutningen bliver lidt dyrere, siger Mikael Klitgaard.

Mikael Klitgaard har tidligere forgæves kæmpet for at få ændret den lov, det gør det til kommunernes økonomiske ansvar, når arkæologer vurderes, at der skal graves på et sted, hvor man vil bygge nyt.

Projektet for fjernvarmeforsyning omfatter ud over Ådalen Nord også Psykiatrisk Sygehus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.