Klar til messe i Sisimiut

Lars Jeppesen er klart til at udfordre
18. september 2016 09:57

Netop nu er medarbejdere fra Aalborg Kongres & Kultur Center ved at bygge en messe op i Grønland - akkurat som man har gjort det fem gange tidligere.

Det er messen Polar Fish, der afvikles fra 23. til 25. september i den grønlandske by Sisimiut.

Messe- og udstillingschef Else Herfort, elektriker Carsten Wosylus, servicemedarbejder Tommy Kejlstrup og driftsassistent Morten Lillienskjold er nogle af nøglepersoner i opbygningen af messen i Sisimiut, som ventes at samle 50 udstillere.

Som noget helt nyt bliver Aalborg Zoo også repræsenteret ved Polar Fish messen.

Her vil den zoologiske haves kok, Lars Jeppesen, stå for konceptet Urban Seafood, hvor han laver spændende små retter ud af de traditionelle grønlandske råvarer som torsk, rejer og hellefisk, råvarer han betegner som en smule "old school".

- De råvarer vi anvender til Urban Seafood på Polar Fish messen er nogle, som de fleste under 30 år ikke spiser ofte, med mindre det anvendes til sushi.

- Derfor synes jeg, det er spændende at tage udgangspunkt i netop de produkter, og da vi jo er en zoologisk have, giver det god mening at kombinere dem med afrikanske produkter. Kap Farvel kommer på den måde til at møde Kap Det Gode Håb, kan man sige, fortæller Lars Jeppesen, restaurationschef i Aalborg Zoo.

Lars Jeppesen rejser til Grønland i ugen op til messen, og her vil han holde workshops med lokale unge fra Sisimiut, hvor der vil være fokus på "grønlandsk gademad".

Det handler, ifølge Lars Jeppesen, om at skubbe grænserne for, hvilke råvarer der "normalt" passer sammen, og de lokale unge vil også hjælpe til med at lave retterne under messen, hvor de besøgende vil have mulighed for at få smagsprøver.

I løbet af Polar Fish messen vil der være seminarer, som kommer til at kredse om temaerne eksport, finansiering og rammevilkår for fiskerierhvervet, ligesom der også vil være både foredrag og debatter.

AKKC er arrangør af Polar Fish messen i et tæt samarbejde med Qeqqata Kommunia og Arctic Circle Business.

Messen holdes i Sisimiut hvert andet år og i år bliver det 6. gang, at dørene åbnes til messen.

Der forventes i år at være ca. 50 udstillere på messen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...