Klarup-far laver app til sin baby

2000 forældre har downloaded app’en til deres Iphone

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Telefonen har fået sutte- og bidesikkert cover at gummi, der også beskytter, når Julius taber den.

For et par måneder siden havde 1-årige Julius sin hel egen lege-app på far Morten Dybdal Møllers Iphone. Nu har næsten 2000 småbørnsforældre downloaded app’en, så også deres børn kan få glæde af det farve- og lydrige univers på skærmen.

App’ens forside består af felter i pangfarver. Når en lille fedtet babyfinger rammer et felt, svæver eksempelvis forskellige dyr hen over telefonens skærm og dyrets lyd strømmer ud af højttaleren. Andre felter rummer køretøjer som motorcykler, politibiler og traktorer - med relevant lyd, eller berøringen udløser musikinstrumenter som for eksempel en tromme. Når trommen er aktiveret, giver berøring af app’ens felter forskellige trommelyde, så man kan sammensætte en hel lille trommesolo med lilletromme, stortromme, bækken og bongo.
- Lige siden han var en uge gammel, har min Iphone været interessant for ham, siger Julius’ far, Martin Dybdal Møller, der er nyudklækket kandidat i it-ledelse.
Derfor undersøgte han og Julius’ mor Julia Svabo markedet for spil til små børn, men de blev skuffede.
- Der findes børnespil, men enten er de for svære, for kedelige eller fyldt med reklamer, fortæller Julia Svabo.
Martin Dybdal Møller gik så i gang med at udvikle spillet, der på grund af de farvede felters lighed med gulvet i et 80’er diskotek har fået navnet Baby Disco. Undervejs var Julius testperson.
- For eksempel prøvede jeg forskellige størrelser på tegningerne af på ham. Den størrelse, tingene har nu, er den, han reagerede mest på, fortæller Martin Dybdal Møller.
Når Julius ryster Iphonen lyder den som en rangle. Samtidig udløser rysteturene ændringer på skærmen, alt efter om der rystes blidt eller vildt, mange eller få gange. Da børn i Julius’ alder putter alt legetøj i munden, er telefonen blevet udstyret med et blødt gummicover, der også gør, at telefonen fint overlever, at Julius taber den - mange gange om dagen.
Og skulle de voksne blive træt af de mest larmede funktioner kan de slås fra, beroliger udvikleren.
Forældrene har også glæde af spillet.
- Det er rigtig godt i situationer, hvor der ikke sker noget og men ikke har underholdning i form af legetøj med, for eksempel i Fakta køen eller i bussen, siger Julia Svabo.
Martin Dybdal Møller er en smule overrasket over Baby Disco’s popularitet.
- Der må jo have været et behov. Og det var vildt fedt forleden, da en ven fortalte, at hun havde set en baby i toget, der sad og rystede med sin mors Iphone, siger han.
App’en er gratis, men kan indtil midten af juli kun hentes til Iphone. Derefter forventer Martin Dybdal Møller at have en android-version klar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.