Klassisk butik med lidt af hvert

Symfoni i Grønnegade 8 sælger kvalitetsvarer og klassikere

Elna Bock har netop startet butikken Symfoni i lokaler i Grønnegade - i sin mors strygestue i Grønnegade i Sæby.   elna.bock@youmail.dk

Elna Bock har netop startet butikken Symfoni i lokaler i Grønnegade - i sin mors strygestue i Grønnegade i Sæby. elna.bock@youmail.dk

SÆBY:Elna Bock har netop åbnet forretningen ”Symfoni” - i sin mors forretning ”Strygestuen” i Grønnegade 8.

Og alle kender Elnas mor - hun er nemlig strygedamen Mie Christiansen, der selv er en moden dame i 80’erne,

- Min mor har endnu ”Strygestuen” i Grønnegade 8. Hun stryger duge og dåbskjoler og stiver dem - og ordner hvide duge - så der er mange der kender hende, fortæller Elna Bock.

Elna er oprindelig uddannet psykolog og har arbejdet som afdelingschef for narko og alkoholmisbrugere i Aalborg - indtil en dag, hvor blev meget syg af to blodpropper lige efter hinanden. Dét gjorde, at hun ikke længere kunne bestride jobbet.

Men nu er Elna Bock i god gang igen - og har mod på nye udfordringer.

- Jeg sælger nye, ubrugte og second-hand mærkevarer - det er tøj i klassisk gode mærker - f.eks. frakker, kjoler og skindjakker, samt trøjer, sko, støvler og tasker. Og der er ingen dubletter. Kun ét eksemplar i hver størrelse. Jeg har altid været glad for at beskæftige mig med tøj, og som barn fik jeg syet tøj hos en ældre dame, fortæller Elna Bock.

Foruden beklædningsgenstande sælger ”Symfoni” også en lille smule gode brugsting, Elna finder.

- Men jeg satser på tøjet. Og så håber jeg, at det jo går som varmt brød - ganske som det gør i storbyerne, siger hun.

Butikken er foreløbig kun åben fredag og lørdag fra 11-15. Men til sommer starter ”Symfoni” også med åbning på hverdage. Det vil blive annonceret med et skilt i døren.

Elna Bock har tidligere haft en lignende forretning i Frederikshavn.

- Det er praktisk, at jeg låner lokaler hos min mor og bestyrer butikken og køber ind. Faktisk er det vores fælles butik, for min mor glatter, stryger og presser alle tingene, så de bliver flotte igen. Hun har jo al erfaringen fra renseri- og presseribranchen, siger Elna Bock, der overvejer at udvide åbningstiderne i julemåneden.

- Så sætter jeg et skilt op - og så er der tilbud hver måned. Dét er egentlig Dyne-Larsens idé. Man skal altid have et tilbud, siger han. I øvrigt vil jeg gerne tilføje, at ti pct. af butikkens overskud går til Knæk Cancer. Min søster døde nemlig af kræft - kun 59 år gammel, slutter Elna Bock.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.