Klassisk musik for alle

Aalborg Symfoniorkester kalder til Mærk Magien onsdag

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Symfoniorkestret er klar til at lade Magien mærkes. Foto: © Lars Horn / Baghuset

AALBORG:Der venter publikum en anderledes og spændende oplevelse, når Aalborg Symfoniorkester åbner dørene for endnu en gratis koncert den 19. juni i Symfonien.

Her vil musikchef Jan Kvistborg og dirigent Maria Badstue nemlig præsentere publikum for et lettilgængeligt program indenfor klassisk musik.

- Vi har et klart ønske om at vise, at klassisk musik ikke behøver at være kedelig, og at den er for alle – man skal blot lukke den ind, udtaler musikchefen.

- Denne koncert er ikke som vores symfoniske torsdagskoncerter, der som oftest varer 2 timer inkl. pause og viser et bredt udsnit af klassisk musik komponeret lige fra 1800-tallet op til i dag.

- Programmet til koncerten på onsdag er sammensat af små godbidder af værker, man måske ikke kender på titlen, men når man hører det, vil man kunne genkende et værk eller to.

Den første gratis koncert ”Mærk Magien” blev afholdt i maj med stor succes.

- Det var dejligt at se en fuld sal, hvor der sad folk i alle aldre lige fra små børn til unge og ældre.

- Det viser, at interessen er der og at der er mange, der er nysgerrige på den klassiske musik.

- Derfor er disse koncerter også en oplagt mulighed for at ”prøve sig selv af” i forhold til den klassiske genre og finde ud af, om det er noget man kan lide og har lyst til at høre mere af, siger musikchefen.

Solist til koncerten bliver Aalborg Symfoniorkesters egen musiker Jacob Ringsmose på basbasun.

Aalborg Symfoniorkester havde afslutningskoncert 8. maj, men det betyder bestemt ikke, at de har ligget på den lade side – tværtimod.

Siden da har de afholdt børnekoncerter for udvalgte børnehaver og skoler i regionen, haft praktik med kommende dirigenter, spillet to dage på Aalborg Universitetshospital, spillet ved Børnekulturdag i Nordkraft og senest samarbejdet med Sangkraft Nord om projektet ”Vi viser vejen”.

Koncerten afholdes i Symfonien onsdag 19. juni kl. 17.00.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.