Klatrekonge vinder Lombardiet i vild regn

Spanieren Joaquim Rodriguez vandt den italienske cykelklassiker Lombardiet Rundt, som druknede i regn.

Klatrekonge vinder Lombardiet i vild regn

Joaquim Rodriguez satte punktum for cykelsæsonens store løb med en solosejr i Lombardiet Rundt efter en spektakulær nedkørsel på glatte veje. Det er hans første sejr i løbet.

Den italienske klassiker var ramt af voldsom regn i finalen. På de sidste 15 kilometer sejlede vejene i vand, og under de forhold var den spanske klatrekonge den med de bedste ben og det største mod.

Joaquim Rodriguez angreb mod toppen af den sidste stigning Villa Vergano godt 10 kilometer fra målstregen i Lecco, og forfølgerne med blandt andre Alberto Contador kunne ikke indhente ham.

Katusha-rytteren satsede alt, og med sejren bringer spanieren sig klart i front af UCI World Tour-ranglisten, hvor der blot resterer et enkelt løb, Tour of Beijing.

Flere af forhåndsfavoritterne var ramt af uheld, blandt dem Vincenzo Nibali og Philippe Gilbert, som udgik af løbet efter godt 180 kilometer.

Den nykårede belgiske verdensmester styrtede, mens han forsøgte at indhente en frontgruppe med blandt andre Nibali, der kørte sit sidste løb for Liquigas, før han næste sæson bliver holdkammerat med Jakob Fuglsang på Astana.

Fuglsang, som i 2010 blev nummer fire i løbet, var ikke med for sit hold Radioshack-Nissan, som for flere måneder siden slog fast, at danskeren ikke ville få flere starter i de største løb, fordi han skifter hold fra næste sæson.

I årets udgave af Lombardiet Rundt var dansk cykelsport repræsenteret ved Chris Anker Sørensen og Nicki Sørensen, som begge agerede hjælpere for Alberto Contador.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst