Klavs Bruun Jørgensen er sikker på EM-deltagelse

Danmark kommer til EM i Sverige, forudser den danske landstræner i kvindehåndbold efter en turbulent uge.

Danmark-Rumænien Foto: Scanpix/Henning Bagger

Danmark-Rumænien Foto: Scanpix/Henning Bagger

Den danske landstræner i kvindehåndbold, Klavs Bruun Jørgensen, er gået en del igennem de seneste dage.

Onsdag aften kunne landstræneren dog puste lidt ud, da de danske håndboldkvinder hentede en 26-23-sejr ude over Tyrkiet i EM-kvalifikationen.

Dermed skal helt utroligt meget gå galt, hvis ikke Danmark til december er med, når der spilles EM-slutrunde i Sverige.

- Nu er jeg overhovedet ikke nervøs (for EM-kvalifikationen), lød det fra landstræneren i et interview med TV2 Sport efter sejren.

Danmark kan kvalificere sig allerede torsdag, hvor Rusland møder Portugal. Vinder russerne den kamp, så kan Portugal ikke længere hente Danmark. Skulle Portugal vinde over Rusland, så møder Danmark Portugal hjemme søndag 5. juni og kan selv afgøre EM-skæbnen.

Klavs Bruun Jørgensen forventer, at kvalifikationen vil komme torsdag aften, og ellers er han fuld af fortrøstning før Danmarks opgør mod Portugal.

- Vi slår Portugal på søndag i dejlige, kølige Danmark, lød det fra landstræneren.

Rusland topper Danmarks EM-kvalifikationsgruppe med otte point for fire kampe. Danmark følger efter med seks point for fem kampe, mens Tyrkiet for samme antal kampe har to point og har udspillet sin chance for kvalifikation.

Portugal ligger før opgøret mod Rusland på sidstepladsen med to point for fire kampe.

Kampen blev spillet efter nogle dage med debat omkring landsholdet.

Mandag udtrykte spillerne i et åbent brev utvetydig opbakning til Klavs Bruun Jørgensen, efter at en evaluering, der blev lavet efter VM og OL-kvalifikationen, og som udtrykte kritik af Klavs Bruun Jørgensen, blev lækket til offentligheden.

- Det betyder da noget. Det gør det nok for alle trænere, og den situation, vi har været i, gør det endnu mere rart (at vinde, red.), siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han roste landsholdsspillerne for at kæmpe flot for sejren, men erkendte, at spillet måske bar præg af tumulten.

Han ønskede ikke at sætte mange ord på forløbet i dagene op til kampen, og efter sejren var der heller ingen landsholdsspillere, der ønskede at udtale sig.

- Der er ingen tvivl om, at denne uge selvfølgelig har været hård for os alle, så det er ikke noget, der kommer bag på mig.

- Men jeg vil også sige, at jeg ved, hvordan det er at spille med en bold, der er lidt for stor i en varm hal. Man står stort set stille og sveder, og det er vi ikke vant til, siger Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.