Klimabevægelse får fri proces i sag mod Lynetteholm

Bevægelsen mener, at Transportministeriet manipulerer med miljøgodkendelse til gigantisk byggeri i København.

KØBENHAVN:Det gigantiske byggeri af den kunstige ø Lynetteholmen ved København er nu på vej i retten.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) oplyser til B.T., at foreningen Klimabevægelsen netop har fået tilkendt fri proces af Civilstyrelsen til at stævne Transportministeriet om planlægningen af Lynetteholmen.

- Jeg noterer mig, at Klimabevægelsen vil indgive en stævning, nu hvor Civilstyrelsen har bevilget fri proces, skriver Benny Engelbrecht i en mail til B.T.

Fri proces betyder, at staten betaler udgifterne til retssagen.

DR har tidligere fortalt, at Transportministeriet efter Klimabevægelsens opfattelse benytter den såkaldte salamimetode til miljøgodkendelse af det omfattende byggeri.

- Man har brugt det, der kaldes salamimetoden. Man har altså skåret projektet op i delelementer og nøjes med kun at tage nogle få dele, som man har miljøvurderet, sagde Peter Pagh, der er professor i miljøret på Københavns Universitet, i marts til DR.

- Det mener jeg ikke, er foreneligt med de regler, der er, lød det videre.

Transportministeren vil ikke forholde sig nærmere til, at Klimabevægelsen nu har fået fri proces til at stævne ministeriet.

- Det har været klart for enhver, der har fulgt debatten, at det var deres erklærede hensigt, så det bør ikke komme som en overraskelse for nogen, skriver Benny Engelbrecht i en mail til B.T. og tilføjer:

- Det er klart, at der skal være mulighed for sagsanlæg ved domstolene. Det følger blandt andet af Århuskonventionen, men da ministeriet endnu ikke har modtaget stævningen, har jeg ikke nogen konkrete kommentarer til sagsanlægget.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.