Danmark

Klimaminister glæder sig over fælles CO2-reduktion

Selvom løfter om reduktion i udledning af CO2 ikke rækker, glæder klimaministeren sig over bidragene.

Den rapport, der fredag kom fra FN's miljøprogram, Unep, viser fremskridt i kampen for at begrænse udledningen af CO2, mener den danske klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).

Rapporten er den første, der indregner de løfter om reduktion i udledningen af CO2, som en stor del af verdens lande er kommet forud for klimatopmødet COP21 i Paris.

I rapporten står der blandt andet, at uden de løfter om reduktion i udledningen af CO2, der er afgivet forud for klimatopmødet i Paris, vil den globale temperatur stige til fire grader.

Med løfterne om reduktion bliver temperaturstigningen ifølge rapporten på 3 til 3,5 grader.

- Vi er på vej. Men som dansk klima- og forsyningsminister synes jeg, at det kunne godt gå hurtigere, siger Lars Christian Lilleholt.

- Det er værd at understrege, at vi er kommet et skridt nærmere. Temperaturen stiger med mellem en halv og en hel grad mindre, end den ellers ville være steget.

Rapporten understreger ifølge Lars Christian Lilleholt, at der er behov, for at landene efter COP21 fortsat skal komme med yderligere reduktion af deres CO2-udledning.

- Jeg er forsigtig optimist, fordi vi har fået samlet verdens fokus på det her. USA og Kina viser også handling og ikke bare snak. Det bidrager til, at det begynder at trække i de andre lande, siger han.

Han påpeger, at de lande, der forud for klimatopmødet har givet løfter om reduktion i CO2-udledningen, står for 90 procent af den globale udledning. I kontrast stod de lande, der ratificerede Kyoto-protokollen for 15 procent.

Rapporten ændrer dog ikke ved det danske bidrag.

- Vi forhandler gennem EU. EU har givet et meget seriøst bidrag på 40 procents reduktion i forhold til 1990. Dermed kommer EU med det mest ambitiøse bidrag. Vi har lagt at fast på det her bidrag i EU, siger Lars Christian Lilleholt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.