Klinsmann rammer historisk lavpunkt med USA

USA har fået en skrækkelig start på VM-kvalifikationen med hjemmebanenederlag og klø i Costa Rica.

Ritzau
Football Soccer - Costa Rica v USA - World Cup 2018 Qualifiers Foto: Reuters/Juan Carlos Ulate
16. november 2016 09:14

For mindre end en uge siden tabte USA's fodboldlandshold 1-2 hjemme til Mexico - holdets første hjemmebanenederlag i en VM-kvalifikation i 15 år.

Natten til onsdag dansk tid nåede Jürgen Klinsmanns tropper så et nyt lavpunkt, da holdet blev udspillet og tildelt en lussing på 4-0 i Costa Rica.

Det var USA's største nederlag i VM-kvalifikationen i 36 år. Ikke siden 1-5-nederlag mod Mexico i 1980 har holdet tabt med fire mål i en kvalifikationskamp til VM.

Tyske Klinsmann var da også klar i spyttet efter nederlaget i Costa Rica.

- Det er helt sikkert det nederlag, som har gjort mest ondt i mine fem år (som amerikansk landstræner, red.). Uden tvivl, siger Klinsmann ifølge AFP efter 0-4-lussingen.

- Det her er helt sikkert et øjeblik, som kalder på refleksion over, hvad der er sket de seneste ti dage.

Nederlagene til Mexico og Costa Rica har givet USA den værst tænkelige start på den afsluttende gruppe i kvalifikationen for landene fra Nord- og Mellemamerika samt Caribien.

Gruppen indeholder seks hold, som alle mødes ude og hjemme, og de tre bedste booker billet til VM, mens nummer fire blandt de seks hold skal spille playoffkampe.

USA og Trinidad og Tobago er de to eneste hold uden point efter to kampe. Costa Rica har maksimumpoint på førstepladsen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...