Udland

Klippestyrt isolerer tusindvis af turister i Val Thorens

Mange turister er forhindret i at rejse hjem fra skisportsstedet, da to store sten blokerer hovedvejen.

To store klippestykker er faldet ned på en landevej ved Val Thorens, og adgangen til det franske skisportssted er blokeret, skriver franske medier.

Den svenske avis Expressen rapporterer, at blandt andre 1600 svenske skoleelever, som skulle være rejst i dag, ikke kan komme hjem.

Hos Nortlander Skitours oplyser man, at over 1000 af selskabets rejsende er påvirket af situationen, herunder cirka 150 danskere.

- Vi har arrangeret skirejser i 25 år, og mine kolleger, som har været med siden starten, siger, at det er det værste, de har prøvet, siger direktør Toke Hyldgaard til Ritzau og tilføjer:

- Hvis der vælter en lavine ned over en vej, kan man skrabe den væk. Men det er noget sværere med sten.

På flere franske medier kan man se foto fra vejen, der er flækket under vægten fra de store klippesten.

Klippestykkerne på 50 ton styrtede ned på vejen fredag eftermiddag, og al trafik til og fra Val Thorens meldes stoppet - i hvert fald bustrafik, som mange skiturister ankommer i.

Expressen skriver, at der er en mindre vej, hvor man i bil kan komme ind og ud af området.

Det populære skisportssted er ifølge den svenske avis helt booket i øjeblikket, og der skal være omkring 35.000 mennesker i området.

Den franske redningstjeneste regner med, at vejen tidligst kan åbnes klokken 17 lørdag, og det giver problemer for skiturister på vej til og fra området.

- De passagerer, der er landet her til formiddag, bliver indlogeret på hotel i Grenoble, hvor de skal afvente situationen, forklarer Toke Hyldgaard.

- De folk, der har misset deres fly, er vi i gang med at chartre nogle fly til, så de forhåbentlig kan rejse hjem i morgen, meddeler Nortlander-direktøren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.