Teater

Klitmøller satte sig på DM i stående padling

Alle fire finalister har tilknytning til Thys kolde Hawaii - men det blev Vorupør, som lagde bølger til det uofficielle DM i stand up paddling.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

18-årige Sebastian Steinfath på en af de bølgerideture, der var med til at sikre ham førstepladsen i det - uofficielle - DM i stand up paddling.

Klitmøllers dominans var næsten total, da den første danmarksmester nogensinde blev fundet i surf-disciplinen stand up paddling (SUP). Vinder blev 18-årige Casper Steinfath, skarpt forfulgt af sin tre år yngre lillebror, Peter Steinfath. De bor begge i Klitmøller, og det samme gør nummer tre, veteranen Lars Petersen, der også har arrangeret stævnet. Og fjerdepladsen gik til 19-årige Sebastian Kornum, der har adresse i Skive, men som tilbringer rigtig meget tid i Klitmøller, hvor han har købt et fritidshus. Til gengæld blev det ikke Klitmøller, der kom til at lægge bølger til dysten om at være bedst til at fange en bølge og længst muligt padle sig frem på toppen den. På dagen var det nemlig en kyststrækning lige nord for Vorupør, der kunne tilbyde de bedste forhold for den specielle disciplin, hvor man gerne skal have store bølger, men helst ikke for meget vind. Uofficielt Der findes ikke nogen organisation, der varetager SUP-sporten i Danmark, og derfor var lørdagens DM-stævne uofficielt, understreger arrangøren, Lars Petersen. - Men når vi kan trække nogle af de bedste surfere hertil, så har vi det godt med at kalde det et danmarksmesterskab, siger han. Og selv om surfere med tilknytning til Klitmøller var i overtal, så var der deltagere fra hele landet blandt de 16 mænd og to kvinder, som lørdag gennemførte i alt 13 heats på bølgerne ved Vorupør. Råstyrke Finaledeltageren Sebastian Kornum har et junior-VM i slalom blandt de mange titler, han har vundet som windsurfer. At padle på surfbrættet er derimod ret nyt for den 19-årige skibonit. - Windsurfing kræver udholdenhed, mens det her mere er råstyrke, der er brug for. Så det er superfedt at kombinere de to discipliner, fortalte Sebastian, inden han skulle på vandet til den afgørende dyst med de tre andre finalister. Ikke sidste gang Og Lars Petersen er sikker på, at det ikke er sidste gang, der holdes DM i SUP i Klitmøller - eller ved en anden del af Thy-kysten. - Der er flere og flere, som udøver stand up paddling. Så jeg tror bestemt, at der er interesse for at gøre det igen, siger han.