Klodsede Rosalinde Mynster skal øve sig på effektivitet

Den danske skuespillerinde har fået sin sag for som hovedrolleindehaver i TV2-serien "Badehotellet".

Klodsede Rosalinde Mynster skal øve sig på effektivitet

Når Rosalinde Mynster i næste uge tager fat på rollen som stuepigen Fie i TV2's nye serie "Badehotellet", er der flere udfordringer i vente for skuespillerinden.

Hun skal nemlig ikke bare øve sig på en ny dialekt - hun skal ændre noget ganske vitalt ved sig selv, når hun indtager rollen som stuepige anno 1928.

- For det første skal jeg tale jysk, men det falder mig egentlig meget naturligt. Det skal jo ikke være karikeret jysk, men bare en lille tone, forklarer Rosalinde Mynster.

Det er mere stuepigens bevægelser og omhyggelighed, der er svært for hende at efterligne.

- Fie har en effektivitet, fordi hun er stuepige. Jeg er totalt upraktisk og klodset, så for mig ligger forvandlingen meget i at prøve at have den effektivitet i bevægelserne. Og så skal man vænne sig til at sige De og neje for folk, siger Rosalinde Mynster.

Hun har ladet sig inspirere til rollen af en ældre dame, der kom og gjorde rent i hendes barndomshjem.

- Jeg tænker meget på en rengøringsdame, vi havde i mit hjem, da jeg var barn. Hun kom hver onsdag, og var netop fra Nordjylland.

- Hun var kommet i huset, da hun var 14-15 år gammel, og havde arbejdet hele sit liv med at lave mad og gøre rent. Hun var ret gammel, da hun kom hos os, men det strålede bare ud af denne her kvinde, at hun ikke havde lavet andet, og hendes hurtige og præcise bevægelser tænker jeg meget på. Hun var virkelig effektiv, siger skuespillerinden.

Optagelserne til serien går i gang den 10. juni, og serien ventes at have premiere i 2014.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.