Kloge børn skal quizze

Over 500 af landets 6. klasser dyster om titlen ”Danmarks klogeste klasse”. 2. december kæmpes der i Brovst

Glade vindere 2014. Foto: TV-2 <i>TV-2</i>

Glade vindere 2014. Foto: TV-2 TV-2

JAMMERBUGT:Jagten på Danmarks klogeste klasse er i gang. Over 500 af landets 6. klasser dyster i år om titlen ”Danmarks klogeste klasse” i den store vidensquiz Smart Parat Svar.

Onsdag 2. december indledes den nervepirrende kamp, når kommunens 6.-klasser mødes på Brovst Bibliotek i jagten på den eftertragtede titel: ”Danmarks klogeste Klasse”. Her skal de vise, at de har styr på så forskellige emner som f.eks. historie, film, natur & teknik og eventyr.

Den landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt, men også til at samarbejde.

I den lokale runde dyster tre skoler med hver sit hold på fem elever, men kun én klasse vil blive kåret, som vinder og dermed gå videre til den regionale runde, hvor de skal møde hele regionens dygtigste klasser.

Den regionale runde finder sted i Aalborg 13. januar 2016. Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kr. udspiller sig 3. februar i Magasinet i Odense.

Konkurrencen har eksisteret i 10 år og har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger – og viser, at det er sejt at være klog.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.