EMNER

Klokken faldt i slag i Hadsund

Spænding, da rådhusets ansatte fik klaring på deres jobfremtid

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der var spændte miner, indtil brevene blev åbnet, men bogholder Jonna Kristensen fik opfyldt sit ønske og kan fortsætte med at knuse tal - også i den nye Mariagerfjord Kommune.

HADSUND:Når klokken slår 12, er det som regel signal til, at uhyggen begynder at brede sig, men faktisk minder det mere om tivolis muntre køkken, når omkring 70 medarbejdere på Hadsund Rådhus skal have brev med besked om deres jobfremtid i Mariagerfjord Kommune. Brevene fra den nye administration giver ganske vist ikke ret mange potteskår, men humøret er næsten lige så højt som i tivoli, efter at de har ramt deres mål. Temmelig præcis klokken 12 begynder lyden af iturevne kuverter at brede sig på rådhusets gange, og samtidig begynder de tilfredse smil at sprede sig som ringe i vandet. Hadsund Kommunes konstituerede kommunaldirektør, Lis Hald, har i økonomichef Niels Vestergaards fravær fået fordoblet sin brevstak, men det tynger ikke at uddele breve både til sekretariatet og til økonomimedarbejderne. Faktisk er der fra begge sider overskud til at tage lidt gas på situationen. - Nå, de har måske glemt mig, lyder det med påtaget alvorlig mine fra Lissy Andersen i sekretariatet. - Nej, jeg tror slet ikke, du skal have noget brev, kvitterer Lis Hald muntert, inden brevet - i øvrigt med det ønskede indhold - dukker op. Og i rådhusets hjerte - kantinen - er modtagelsen af Lis Hald ligefrem overstrømmende. - YES, jubler kantineleder Kisse Lybæk, der efter godt seks års beskæftigelse med at bespise rådhusmedarbejderne får besked om at fortsætte med serveringen. - Jeg havde regnet med det, men vi havde jo fået besked om, at ingen i princippet kunne være sikre på noget, så det er en lettelse, siger hun. Pedel Jørgen Bak Madsen kan heller ikke skjule sin glæde, da han får besked om, at også han fortsætter i sin nuværende funktion. Den meddelelse indbringer Lis Hald et ordentligt kram. Hun fortsætter sin sejrsgang og kan bagefter konstatere, at ingen af de breve, hun har afleveret, har givet anledning til tårer. - Det var en positiv oplevelse, men det synes jeg nu i det hele taget, det har været. Også den dag vi fordelte pladserne. Jeg tror, det er 92,4 procent, der har fået opfyldt deres førsteprioritet. Kun i en procent af tilfældene har vi været ude i tredje prioritet, og det synes jeg er et godt resultat. Det er altså små 400 mennesker, vi taler om, siger Lis Hald. Fortsat problemer Og den udlægning modsiges ikke af tillidsmanden for de HK-ansatte, Poul Bager. - Jeg synes, det er gået så godt, som det overhovedet kunne, men vi har jo også været med til at bestemme, hvordan det skulle foregå, siger han og priser sig lykkelig for, at medarbejderne besluttede at spille med i det midlertidige hovedsamarbejdsudvalg. Poul Bager og Lis Hald er i øvrigt også enige om, at den usikre situation ikke har spoleret stemningen på rådhuset. - Jeg synes mere, de ansatte har været præget af spænding end af nervøsitet, siger Lis Hald. Poul Bager minder dog om, at der fortsat er problemer, der skal overvindes. - Vi kan godt risikere større utilfredshed, når detailopgaverne skal fordeles blandt medarbejderne. Det har vi jo slet ikke taget hul på endnu, siger han.