Klorudslip i Brønderslev

Grønnegade var afspærret af beredskabet

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Omkring 120 liter klor blev fredag formiddag samlet op af Falck/Beredskabet i Brønderslev ved Aktivitetscentret Grønningen. Men det er uvist om der er sket en forurening af jorden på stedet, hvilket nærmere undersøgelser skal afsløre.

Falck fik ved otte-tiden en alarm om, at der var løbet klor ud af en 1000 liter palletank, der indeholdt klor. Den står i et skur i tilknytning til Grønningen, og kloren bruges sammen med saltsyre i Grønningens varmtvandsbassin. Kloren var lækket via en hane, der normalt kun åbnes, når der skal fyldes klor på varmtvandsbassinet.

- Heldigvis var det kun klor, der løb ud. Det kunne være gået helt galt, hvis der også var lækket saltsyre. Kombinationen af de to væsker udvikler giftige gasser, fortæller beredskabsinspektør Klaus Andersen fra Falck/Beredskabet.

Ingen personer kom noget til, men de personer, der var i nærheden fik besked på at søge læge, hvis de fik det dårligt. Falck valgte at afspærre en del af Grønnegade.

Falck-folkene måtte iklædes beskyttelsesdragter, mens de samlede kloren op. Der er en opsamlingsbrønd på stedet, og den blev tømt, men det er usikkert, om der er mere end 120 liter klor løbet ud. Beredskabet formoder dog, at der er løbet mere ud af den næsten fyldte tank.

Efter at Falck/Beredskabet var færdig med oprydningen ved 10.30-tiden, har Brønderslev Kommunes miljøafdeling overtaget sagen, og det skal nu undersøges, om der er jord, der skal fjernes.

De 120 liter klor, der blev opsamlet i tønder, bliver overdraget Affaldsselskabet Vendsyssels miljøafdeling til destruktion.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden