Klose tangerer tysk målrekord i sejr over Østrig

Miroslav Klose scorede sit 68. mål på det tyske landshold, da Østrig blev slået 3-0. Også Sverige vandt.

Klose tangerer tysk målrekord i sejr over Østrig

Legendariske Gerd Müller er ikke længere alene i toppen af alle tiders topscorerliste for det tyske landshold.

Müller har siddet på rekorden på 68 landskampsmål siden 1974, men fredag aften tangerede Miroslav Klose det tal, da han stod for den ene scoring i Tysklands 3-0-sejr over Østrig i VM-kvalifikationen.

Kloses træffer faldt efter en god halv time, da nutidens landsholds-Müller med fornavnet Thomas sendte bolden på tværs, og Klose hårdt presset fik den ind bag den østrigske målmand.

Mens Tyskland synes på sikker VM-kurs, kæmper Østrig hårdt med Sverige og Irland om andenpladsen, der formentlig giver adgang til playoff-kampe.

Men selv om træner Marcel Koller havde organiseret sit hold godt, kunne det ikke stå imod det tyske pres i længden.

Kort efter pausen hamrede Toni Kroos et langskud op i målhjørnet til tysk 2-0-føring, og kort før tid var det endnu en Bayern München-spiller Thomas Müller, der gav publikum i München noget at juble over, da han satte sidste fod på et flot angreb.

Med det østrigske nederlag bragte Sverige sig i front i kampen om andenpladsen, da svenskerne hentede en meget vigtig 2-1-sejr over Irland i Dublin.

Det startede ellers skidt for træner Erik Hamréns tropper, der måtte se Robbie Keane bringe irerne foran.

Men Johan Elmander udlignede efter en halv times tid, inden veteranen Anders Svensson scorede det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet 12 minutter efter pausen.

Tyskland fører gruppen med 19 point, Sverige har 14, mens Østrig og Irland følger efter med 11. Alle hold mangler at spille tre kampe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst