Klosterruten er nyklippet

Natursti rundt om Vrejlev Kloster og Poulstrup har fået en tur med buskrydder og plæneklipper

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

POULSTRUP:Klosterruten er en ca. 5 km naturskøn trampesti, der går rundt om Vrejlev Kloster og Poulstrup. En trampesti skal normalt passe sig selv, da stien skal trampes af brugerne, men vegetationen og græsset på Klosterruten gror lidt for godt, og derfor knokler frivillige hvert år, med egne maskiner, for at holde stien farbar. Nu har de frivillige igen givet Klosterruten en tur med buskrydder og plæneklipper, så den i øjeblikket er fint farbar for fodgængerne, men det skal understreges, at Klosterruten ikke er egnet for barnevogne, klapvogne og kørestole.

En lokalhistorisk tur på Klosterruten omkring Vrejlev Kloster og Poulstrup er en dejlig rundtur i det åbne land, med alsidig natur og informationstavler der fortæller historiske oplysninger om området, f.eks. nævnes Vrejlev Møllevej, som er resterne af den hovedfærdselsåre, Danmarks konge Frederik den 3. forlangte anlagt op gennem Vendsyssel efter 1648, og som blev benyttet til kongens rejser til Norge.

Klosterruten går nord om det flotte Vrejlev Kloster, der blev grundlagt i 1100-tallet som et Præmonstratenserkloster for nonner, under Børglum munkekloster, og går man en tur forbi den velplejede kirkegård ved Vrejlev Kirke, kan man bl.a. se gravstedet for “Prinsesserne” fra Rønnebjerg Storgård. ”Prinsesserne” blev for alvor landskendte, da Anne Marie Løn skrev sin roman ”Prinsesserne”, der handler om de to proprietærdøtre Valborg og Violet, som blev født omkring 1900-tallets begyndelse og boede på en stor gård i Rønnebjerg ved Poulstrup.

Er man i bil kan der med fordel parkeres ved kirken, hvor Klosterruten starter og slutter - her findes en stander med flotte foldere, der beskriver Klosterruten.

Snør vandreskoene og prøv den 5 km trampesti i den pragtfulde natur - det kan kun anbefales.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.