Klub mistænker trup for snyd: Vil bruge løgnedetektor

Banik Most fra Tjekkiet vil bruge utraditionelle metoder til at be- eller afkræfte mistanke om matchfixing.

Matchfixing er et varmt emne i sportens verden, og i den tjekkiske 2. division i fodbold er klubben Banik Most klar til at gå nye veje for at stoppe problemet - eller i modsat fald få fjernet mistanken om snyd efter en stime af nederlag.

Holdet har ikke vundet siden 7. januar og har nu tabt ni kampe på stribe, hvilket har fået klubledelsen til at mistænke spillerne for at være involveret i matchfixing.

Ifølge det norske telegrambureau NTB har klubben derfor varslet, at man vil få samtlige spillere til at tage en løgnedetektortest for at afklare, om det er en begrundet mistanke.

Det, mener spillerorganisationen FIFPro dog ikke, er en farbar vej at gå, og organisationen anbefaler alle spillerne at sige nej til testen.

- FIFPro er helt imod at tage en løgnedetektortest i brug. Banik Mosts klubledelse behandler spillerne som potentielle mistænkte, selvom der ikke findes tydelige beviser, siger Wil van Megen, juridisk rådgiver i spillerorganisationen.

Den sløje række af resultater i 2015 har sendt holdet under nedrykningsstregen og i retning af 3. division, og spillerne har ikke fået løn siden marts grundet dårlig økonomi i klubben.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.