Klubber skal selv finde dommere

Når seriefodbolden i påsken skydes i gang vil DBU kun stille med dommere til kampe på højeste niveau

Seriebolden ruller i påsken, men mange steder uden dommere. Foto: Michael Koch

Seriebolden ruller i påsken, men mange steder uden dommere. Foto: Michael Koch

NORDJYLLAND:Fodboldsæsonen skydes i påsken for alvor i gang, når der er sæsonpremiere i Danmarksserien og nedefter samt i mange af ungdomsrækkerne.

Alene af den grund er det en travl tid, men den igangværende dommerkonflikt giver ekstra stres i klubberne, for i langt de fleste tilfælde er det op til hjemmeholdet at stille med dommere. Både til at fløjte på banen og vinke på sidelinjen.

Efter at Dansk Boldspilsunion (DBU) har opsagt aftalen med Dansk Fodbolddommer Union (DFU) har sidstnævnte valgt at indlede en konflikt fra 1. april, hvilket betyder, at deres medlemmer ikke vil dømme kampe.

DBU har dog opfordret dommerne til at melde sig under deres faner, da unionen fremover vil stå for organiseringen. Men aktuelt har kun omkring 100 jyske dommere gjort brug af den mulighed.

- Vi fylder selvfølgelig op fra toppen af, og det vil sige, at Danmarksserien samt U19- og U17-ligaerne og 1. division for kvinder har førsteprioritet.

- Men hvis vi har en dommer, som hidtil kun har dømt ungdomsfodbold, så vil vi selvfølgelig ikke sætte ham til at dømme i Danmarksserien, forklarer Bent Clausen, der er formand for DBU Jylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mia-sagen: Nu skal vidnerne afhøres
Luk