Aalborg

Kludetæppe i midtbyen

Aalborgenserne er et tålmodigt folkefærd, og det er en dyd, som der er brug for, mens byen er under ombygning og er præget af mange midlertidige løsninger.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Asfalt er midlertidigt fyldt i hullerne, men fliserne er langtidslagret. Klar til at blive fundet frem, når tiden kommer.

Eksempelvis ligger Bredegade Torv stadig hen som et kludetæppe, hvor huller i fliserne er nødtørftigt lappet med asfalt. Og selv om kommunen gerne vil lave det pænt i stand og har pengene til det, så kaster man sig ikke bare hovedkulds ud i en renovering. Risikoen er nemlig, at det er spildt arbejde. Første etape i hus I 2007 renoverede kommunen gågadebelægningen i Bredegade fra Niels Ebbesens Gade til Slotsgade, og målet var at fortsætte arbejdet på det tilstødende Bredegade Torv i 2008. Men forskellige andre projekter har udskudt planen. Blandt andet en større renovering af en ejendom på torvet, og dertil kommer megen kørsel med tunge lastbiler i området. Det store akseltryk er ikke godt for underlaget. - Jeg tør ikke love, at torvet bliver ordnet i år, men jeg håber det. Vi vil gerne i gang så hurtigt som muligt, men vi vil for alt i verden også undgå at skulle grave op i flere omgange. Vi forsøger at koordinere med ledningsarbejder og større arrangementer, så der kun skal graves en gang. Når vi laver belægningen, skal den kunne holde i flere år, siger afdelingsleder Henrik Jess Jensen, teknisk forvaltning. Det gravearbejde, som ligger og lurer, er rørledninger med fjernvarme og kloakker til det nye citycenter Friis. Men også større arrangementer på torvet, som cityforeningen arrangerer, skal indpasses i kalenderen. - På et eller andet tidspunkt er vi selvfølgelig nødt til at finde en periode på 6-7 uger, hvor pladsen bliver omlagt og får lov til at hærde, men jeg kan desværre ikke sætte en dato på, siger Henrik Jess Jensen. Bundniveauet skal hæves