Klumpfisken kom under kniven

Over 100 gæster var onsdag mødt frem for at se en klumpfisk blive dissekeret i Nordsøen Oceanarium

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HIRTSHALS:Biolog Kristina Ydesen førte onsdag både kniven og gæsterne i Nordsøen Oceanarium kyndigt igennem dissektionen af en klumpfisk.

De mange børn og forældre sad og kiggede meget interesseret, mens hun åbnende fisken.

Mens dissektionen stod på, fortalte hun løbende omkring de forskellige organer, som klumpfisken består af.

De fremmødte var ikke skræmte af situationen, og langt de fleste skulle lige hen og have fingrene i tingene selv efterfølgende. Der var nemlig mulighed for, at man kunne komme helt tæt på og kigge nærmere på alle organerne fra fisken.

Den dissekerede klumpfisk blev sejlet ind tilbage i september sidste år, men var sammen med en anden allerede død, før den kom på land. Siden har de ligget i fryseren på Oceanariet, og her i vinterferien bliver de begge åbnet, mens publikum ser på.

Det er ikke kun for at underholde gæsterne, at fisken blev åbnet. De resultater og målinger, som Kristina lavede på fisken, vil også blive delt i et internationalt samarbejde, hvor samtlige akvarier med klumpfisk i fangenskab deler deres viden om den specielle fisk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.