Knæinfektion holder Hareide hjemme fra Gibraltar-kamp

Landstræner Åge Hareide er endnu ikke helt klar efter en knæinfektion og må blive hjemme torsdag.

Landstræner Åge Hareide (tv.) må overlade tøjlerne til sin assistent Jon Dahl Tomasson (th.) under EM-kvalifikationkampen ude mod Gibraltar. (Arkivfoto)

Landstræner Åge Hareide (tv.) må overlade tøjlerne til sin assistent Jon Dahl Tomasson (th.) under EM-kvalifikationkampen ude mod Gibraltar. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Landstræner Åge Hareide misser EM-kvalifikationskampen torsdag ude mod Gibraltar.

Nordmanden er fortsat sygemeldt grundet infektion i knæet, meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Spillerne møder mandag ind i landsholdslejren, men det bliver assistenttræner Jon Dahl Tomasson, som kommer til at stå med det øverste ansvar i både træningssamlingen og til kampen i Gibraltar.

Morten Boesen, forbundslæge i DBU og landsholdslæge for Herrelandsholdet, siger til hjemmesiden:

- Der er fortsat bedring hos Åge og hans knæ, men der er fortsat tegn på infektion i knæet. Derfor har lægerne anbefalet, at han ikke bør rejse til Gibraltar, men i stedet får hvile.

Søndag skal Danmark på besøg hos Georgien i EM-kvalifikationen, men det vides endnu ikke, om Åge Hareide når at blive klar til den kamp.

Afbuddet ærgrer Åge Hareide, men han har tiltro til, at hans afløser og spillerne kan løse opgaven mod lilleputnationen Gibraltar.

- Jeg har glædet mig kolossalt til at mødes med spillerne og forberede de vigtige kampe og selvfølgelig også til selve kampene med de fremmødte danske fans, siger Hareide til dbu.dk.

- Jeg må dog følge anbefalingerne fra lægerne, så jeg bliver helt frisk. Jeg er i løbende dialog med Jon Dahl og ved, at han og spillerne vil kæmpe for en dansk sejr.

Med fraværet af Hareide er U16-landstræner Søren Hermansen hentet ind som assistent for at hjælpe Jon Dahl Tomasson og det øvrige trænerteam.

Danmark har spillet tre kampe i kvalifikationen hidtil, og det er blevet til én sejr og to uafgjorte.

Det placerer Danmark på andenpladsen i gruppen med fem point. Irland har ti point efter fire kampe.

Gibraltar er uden point efter tre kampe og har endnu ikke scoret et mål.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.