Knive og gafler på andre hænder

Restauranterne Stygge Krumpen og Rosdahls får ny ejere. I første omgang bliver der ikke lavet om på dem

AALBORG:To meget kendte restauranter - også kendte for særpræg og kvalitet - er ved at skifte ejer. Man kunne kalde dem to af byens gastronomiske fyrtårne, i hvert fald som de er nu. Ingen af dem står til at skulle laves om på, i hvert fald ikke med det samme. For Stygge Krumpen i Vesteraa er der skiftedag på mandag, for Rosdahls vedkommende kommer bygningen på havnefronten på nye hænder 1. januar. For sidstnævnte gælder dog, at skødet ikke er skrevet under endnu. Som køber står Britt Benzon, gift med Bruno Benzon, eksbokser på vej mod de 50 år. - Stygge Krumpen fik vi pludselig mulighed for at købe, og da vi syntes, det var en fair handel, slog vi til, siger Britt Benzon. - Foreløbig skal den bare køre videre som den er, men på længere sigt er det muligt, at vi finder på noget nyt, noget anderledes. Køkkenet i restauranten, der for årtider tilbage hed Favoriten, og som den gang havde egen smørrebrødsforretning, har i de seneste år været ledet af Henrik Nielsen, født på Mors, danmarksmester i østeråbning flere gange. Han kom til Aalborg fra Horsens og lavede Stygge Krumpen om til at være i fransk stil, så en del af den er en kafé, en bistro. Henrik Nielsen skal være køkkenchef på Sølyst ved Klampenborg nord for København, med udsigt til Øresund. Det har siden 1949 været ejet af Det Kongelige Skydeselskab og rummer selskabets traditionsrige skydninger og middage, men har åbent for andre, der har tegnebogen i orden. Henrik Nielsens vigtigste grunde til at skifte er: At "nøjes" med det ansvar det er at være køkkenchef - og slippe for alt det administrative, papirerne. At give sin kone, Elsebeth Palsgaard, mulighed for at læse til en bachelorgrad i sundhed og ernæring i København. Købet af Rosdahls - som der altså ikke er skrevet på endnu - er så ny en plan, at Britt Benzon ikke kan sige noget om restaurantens fremtid. Køkkenchef dér er Mikael Christiansen, der kom fra Svinkløv Badehotel, hvor han skabte sig et navn som bl.a. mester inden for fisk. Udover restauranten indeholder Rosdahls et ugentligt råvaremarked, vin, grønt, ost, kød osv. Det er Benzon'ernes hovedtanker, at de ikke selv vil drive restauranter, de vil have forpagtere på. Det er kun Bensons i Jomfru Ane Gade, der er helt deres egen. De er for øjeblikket engagerede i en række restauranter eller lignende, først og fremmest ved at eje ejendommene, murstenene. Britt Benzon nævner: Byggeriet i Skagen med restaurant Jules Verne, Casa Blanca, også i Skagen, Storm P. og minigolfbanen med grillbar i Blokhus, Bone's i Danmarksgade, Deja-Vu på hjørnet af Vesteraa og Ved Stranden i Aalborg.