Knivholt og Hånbæk løb med priserne

Tirsdag uddelte Frederikshavns Byfond traditionen tro priser for restaurering og forskønnelse af bygninger og ejendomme i Frederikshavns Kommune

Knivholt var en af de nominerede, som tirsdag blev præmieret for sit omfattende restaureringsarbejde. Arkivfoto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Knivholt var en af de nominerede, som tirsdag blev præmieret for sit omfattende restaureringsarbejde. Arkivfoto: Hans Ravn Hans Ravn

FREDERIKSHAVN:Det blev herregården Knivholt og lejlighedsområdet Hånbæk, som løb med plaketterne tirsdag eftermiddag, da der var præmiering i Krudttårnet ved havnen i Frederikshavn.

For Knivholts vedkommende blev der lagt vægt på det massive arbejde, som ligger bag restaureringen af den gamle herregård. Specielt Olav Madsen og hans kamp for at bringe herregården tilbage til sin oprindelige storhed blev fremhævet, og i samme ombæring gav Byfonden også Olav Madsen titlen som ildsjæl. Sammen med Olav Madsen modtog også næstformand i Knivholts bestyrelse, Vagn Clemmensen, og Poul Nielsen fra EUC Nord plaketten for det flotte arbejde. EUC Nord har været med til at restaurere bygningerne.

På linje med de bedste

Den anden modtager af plaketten var lejlighedsområdet Hånbæk. Her lagde udvalget vægt på, at de gamle bygninger, som i sin tid var blevet bygget efter kransporsprincippet, som mange andre lejlighedskomplekser i Danmark, har undergået en ualmindelig stor og flot forandring.

Nedrivningen af fire blokke og den markante satsning på en gennemgribende renovering af området har ifølge udvalget været med til, at:
- Løfte ejendommene op på et plan, hvor de på niveau med de bedste etageejendomme, som opføres i dag.
Til at modtage prisen Kim Madsen og Bjarne Walentin mødt op som repræsentanter for Hånbæk, sammen med Carsten From fra ArkiNord, som har ageret rådgiver på projektet.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.