Knivmand fra politistation havde IS-flag

Anklager oplyser, at den bevæbnede mand bar et papir med Islamisk Stats flag og en tilståelse.

Udland 7. januar 2016 19:42 - Opdateret 7. januar 2016 19:43

Manden, der blev dræbt på en politistation i Paris torsdag, havde et stykke papir på sig med Islamisk Stats flag. Det oplyser anklagemyndigheden i Paris ifølge flere udenlandske nyhedsbureauer.

- Han viste sig at være i besiddelse af en mobiltelefon og et stykke papir med et Daesh-flag (Islamisk Stat-flag red.) og en tilståelse på arabisk, siger en repræsentant for anklagemyndigheden ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

En talsmand for det franske indenrigsministerium siger, at manden angiveligt råbte "Allahu akbar" og bar et selvmordsbælte. Kilder i det franske politis fagforening siger, at selvmordsbæltet var en attrap.

Men det er endnu for tidligt at bedømme mandens hensigter, siger en talsmand fra indenrigsministeriet Pierre-Henry Brandet ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Det er alt for tidligt at tale om en terrorhandling. Man skal være forsigtig. Det handler om et angreb, lød det.

Og sådan lyder det også fra seniorforsker Manni Crone fra Dansk Institut for Internationale Studier (Diis)

- At en person tager en kniv og går ind på en politistation, tror jeg ikke, man skal lægge så meget i endnu, siger hun til Ritzau og peger på, at der de senere år har været en tendens til simple angreb som dette.

- Men vi ved ikke rigtig noget endnu, og vi kan bedre sige noget, når han bliver identificeret. Har han eksempelvis været i Syrien, og har han været i kontakt med andre miljøer?

Ifølge AFP oplyser en kilde tæt på efterforskningen torsdag aften, at gerningsmanden er identificeret ved hjælp af fingeraftryk, som værende den 20-årige Sallah Ali, der er født i Marokko.

Sallah Alis fingeraftryk optræder ifølge AFP i politiets database, fordi han er dømt for et røveri i 2013. I sagen fra dengang beskrives han som hjemløs.

Samme kilde siger til AFP, at det dokument, der blev fundet på gerningsmanden, indeholder en troskabserklæring til Islamisk Stat og en erklæring om at hævne Frankrigs angreb på Islamisk Stat.

Manden forsøgte torsdag at trænge ind på en politistation i det nordlige Paris. Han var bevæbnet med en kniv, men blev skudt og dræbt af politiet.

Hændelsen fandt sted på den første årsdag for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 11 mennesker blev dræbt.

Det var to gerningsmand, der trængte ind i satiremagasinets redaktionslokaler i Paris og dræbte ti og under deres flugt skød og dræbte en politimand, da han lå på jorden.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...