Knud Kristensen beklager: Jeg var inhabil

Knud Kristensen (K) erkender, at han begik fejl på møde

Knud Kristensen: - Jeg beklager inderligt. Arkivfoto: Claus Søndberg

Knud Kristensen: - Jeg beklager inderligt. Arkivfoto: Claus Søndberg

VESTHIMMERLAND:- Jeg beklager inderligt, jeg var inhabil.

Sådan lyder det nu fra borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (K), i kølvandet på en sag om inhabilitet, der kulminerede, da statsforvaltningen i den forløbne uge slog fast, at det var rigtigt, da resten af økonomiudvalget erklærede Knud Kristensen inhabil på et møde 14. september.

Sagen drejer sig om ungdomsboliger i Aars, hvor Knud Kristensen er ejer af den ene af de fire ejendomme, der var i spil til at huse ungdomsboligerne.

Knud Kristensen oplyste imidlertid på økonomiudvalgsmødet i september, at han ikke længere ejer ejendommen, selvom det under økonomiudvalgsmødet fremgik af tingbogen, at Knud Kristensen er ejer.

Knud Kristensen forklarede efterfølgende, at det måtte skyldes langsommelighed med at få registeret handlen i tingbogen. Senere forklarede Knud Kristensen dog, at der var tale om en betinget handel mellem to selskaber - en såkaldt optionsaftale/forkøbsret.

Og netop, at der var tale om en optionsaftale/forkøbsret - altså blot en mulighed for at købe ejendommen - gjorde, at statsforvaltningen forleden fastslog, at det øvrige økonomiudvalg handlede fuldstændig korrekt ved at sende Knud Kristensen udenfor døren under økonomiudvalgsmødet, hvor sagen om ungdomsboligerne blev behandlet.

Åbent brev

Knud Kristensens beklagelse ovenpå statsforvaltningens udtalelse kommer i et åbent brev, som er sendt af den konservative gruppeformand, Pia Buus.

"Jeg har afholdt et evalueringsmøde med min gruppe efter den seneste tids mediestorm, hvor vi gennemgik sagen fra start til i dag. Herved er jeg er blevet opmærksom på, at jeg har begået to fejl. Den første fejl består i, at jeg har oplyst til tilsynet, at jeg havde rådført mig med min kommunaldirektør om habilitetsspørgsmålet, inden jeg gik til økonomiudvalgsmøde 14. september. Dette er ikke sket før efterfølgende."

"Dernæst indledte jeg procespunktet (punktet på økonomiudvalgsmødet 14. september, red) med at informere om de fire interessenter, der skulle have foretræde for økonomiudvalgets næste møde, for netop at præsentere deres projekter - samtidigt vælger jeg at oplyse økonomiudvalget om, at det ene af projekterne ligger i et industriområde. Denne oplysning betyder, at jeg går ind i sagsbehandlingspunktet, hvilket er anden fejl, da jeg så er med i behandlingen af punktet og dermed inhabil.

Det beklager jeg inderligt. Det ændrer ikke ved tilsynets svar og konklusion."

Knud Kristensen skriver i det åbne brev, at han har noteret sig, at økonomiudvalget ikke længere har tillid til borgmesteren, hvorfor han har valgt at underrette alle via det åbne brev.

"Jeg vil for eftertiden gøre, hvad jeg kan for at genoprette tilliden".

Denne proces vil Knud Kristensen starte med disse tre initiativer:

1) For eftertiden vil han indkalde viceborgmesteren, Per Bach Laursen, til formøde for at udforme økonomiudvalgsdagsordener i et samarbejde.

2) Knud Kristensen vil gennemgå dagsordenens punkter i tættere dialog og endnu mere minutiøst og omhyggeligt med de pågældende embedsmænd i forvaltningen.

3) I bestræbelsen på at genskabe det gode samarbejde og dialogen i byrådet, vil han opprioritere formandsmøderne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.