Fødevarer

Knuste hvidløg

Hvidløg er jo aldeles vidunderlige! Men nogle gange kan det være lidt irriterende endnu en gang at skulle pille, hakke og derefter vaske fingre, kniv og skærebræt.

Det rådes der nu bod på: Knus en hel masse hvidløg sammen med havsalt og stil dem i køleskabet. Nu har du instanthvidløg, hvornår det skulle være. De holder sig i flere uger, så du kan gøre alt arbejdet en enkelt gang og have hvidløg til resten af måneden. Nogle gange bliver de en smule grønne eller gule, men de smager og 'virker' stadig. Hvordan bruger man dem så? Ja, listen med forslag er lang: Bland dem med en ekstra jomfruolie samt noget eddike eller citronsaft til en salatdressing. Smid 1 tsk. i wokken, når du lynsteger. Kom lidt i suppen. Gnid et tyndt lag på stegt eller grillet kød og fjerkræ. Bland det med lidt citronsaft og dryp det henover dampet eller ovnbagt fisk. Kom det i en salat. Mulighederne er mange … Fremgangsmåde 1 helt hvidløg, pillet og renset til 2 tsk. hav- eller stensalt. Men lav gerne mange på en gang. Kør hele molevitten i en blender eller foodprocessor, indtil du har en tyk grynet pasta. Du kan også give hvidløgene en omgang i en morter sammen med saltet. Kom de knuste hvidløg i en beholder af glas eller rustfrit stål med låg på, og stil de knuste hvidløg i køleskabet. Kilde: www.sundhedsrevolutionen.dk