Aalborg

Knuts far er kommet til Aalborg Zoo

Den store isbjørnehan gjorde sin entré onsdag eftermiddag

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Johnny Jacobsen

AALBORG:Aalborg Zoo har længe været på jagt efter en isbjørnehan til zooens enlige hun Malik. Og i Rostock Zoo fandt man den hvide, pelsede prins, der skal gøre parkens hun lykkelig.

Valget faldt på den 21-årige isbjørnehan Lars, som udover at være stor og flot, også er far til den verdensberømte Knut, som levede flere år i Berlin Zoo.

Dyrepasser Katrine Christensen og en chauffør kørte klokken to mandag nat mod Rostock, hvor de også fik tid til at deltage i en lille navngivningsceremoni af Lars’ seneste afkom, inden turen gik mod Aalborg, hvor han ankom omkring klokken 16 onsdag eftermiddag.

- Han har taget turen rigtig fint. Man kan godt mærke, at han har prøvet det før, kunne Katrine Christensen fortælle fra bilen på vej mod Aalborg.

Lars har været i fem andre zoologiske haver, inden han kom i Aalborg, og det er lidt af et avlsscoop, som Aalborg Zoo har fået fat i.

I Aalborg Zoo håber man da også, at Lars kan hjælpe med at sikre isbjørnebestanden mange år frem. Allerede skærtorsdag, vil han blive lukket ud i isbjørneanlægget til publikums skue.

- Vi lader de to isbjørne gå, så de kan høre, lugte og se hinanden i et par dage, inden vi lukker dem sammen. Normalt går det uden problemer, så det håber vi bestemt også, at det gør denne gang, siger dyrepasser Katrine Christensen.

Og bliver parret lige så begejstrede for hinanden, som Aalborg Zoo håber, skulle Malik gerne blive drægtig og føde Lars’ første kuld unger i løbet af december måned. Til glæde for alle Aalborg Zoos gæster næste forår.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.