København advares: Farligt at give ledige særbehandling

Skatteborgerne bliver svigtet, hvis Københavns Kommune giver langtidsledige fortrinsret til job, lyder det.

København advares: Farligt at give ledige særbehandling

Skatteborgerne i København vil få en dårligere service, hvis kommunen giver langtidsledige positiv særbehandling, når der skal besættes nye job.

Det mener både Rasmus Jarlov, leder af de konservative i Borgerrepræsentationen, samt arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen.

Rasmus Jarlov betegner forslaget fra to af kommunens borgmestre som et "farligt venstreorienteret eksperiment".

Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) vil opslå alle stillinger inden for sin forvaltning som akutjob i et forsøg på at finde arbejde til langtidsledige. Det fortalte hun onsdag til Information.

Torsdag følger socialborgmester Mikkel Warming fra Enhedslisten trop.

Borgmesteren har ifølge Politiken informeret sin forvaltning om, at ved besættelse af midlertidige stillinger skal en langtidsledig med behov for akutjob foretrækkes - også selv om personen "ikke skønnes at være den bedst kvalificerede".

- Det er desperat forsøg på at lappe på en asocial møgreform af dagpengene, siger Mikkel Warming til Politiken.

Rasmus Jarlov advarer mod idéen.

- Kommunen eksisterer kun af én eneste grund: For at give skatteyderne en god service. Det kræver, at man ansætter de dygtigste ansøgere. Ellers bliver kommunen ineffektiv, dyr og dårlig, siger han.

Arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, Flemming Ibsen, bryder sig heller ikke om initiativet. Han betegner det som "uklog diskrimination" ifølge Politiken.

- Det vil resultere i dårligere offentlig service og produktivitet, når man får mindre kvalificerede ansat. Taberne bliver også de andre ledige, der bliver overhalet af nogle mindre kvalificerede. Man fordeler fattigdommen, men man får ikke løst problemet, siger Flemming Ibsen.

Rasmus Jarlov frygter, at særbehandling vil svække både kommunens effektivitet og omdømme.

- Hvis det offentlige begynder at ansatte folk for at være flink, selvom de ikke er kvalificeret til jobbet, så vil den offentlig sektor for alvor miste både sin effektivitet, men også sin prestige som arbejdsplads, siger han.

- Det er et farligt venstreorienteret eksperiment i godhedens navn, som jeg kraftigt vil advare imod.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.