Danmark

København falder ud af det dyreste lag

København er ikke længere på listen over verdens 20 dyreste byer at bo i ifølge ny undersøgelse.

København falder ud af det dyreste lag

København er ikke længere at finde i toppen af listen over verdens dyreste byer.

Den danske hovedstad ligger nu helt nede på en 21. plads på Mercers årlige Cost of Living-listen.

Og den lave plads på listen har ifølge Salgs- og marketingchef ved Wonderful Copenhagen, Ole Andersen, en positiv effekt udadtil.

- Det er klart, at det påvirker folks lyst til at rejse til København positivt. Det er jo altid godt, hvis vi ikke bliver forbundet med at være en dyr by, siger han til Ritzau.

- Hvis prisen betyder meget for dem, der planlægger ferie, vil de jo kigge på, hvor der er billigt og dyrt at bo, når de sidder og skal regne ud, hvor de skal hen, tilføjer han.

En af grundene til, at København er faldet fra en 17. til en 21. plads siden 2011, er, at dollaren er blevet dyrere i forhold til flere europæiske valutaer - herunder euroen.

Det forklarer mobility consultant hos Mercer i Danmark, Line Theilsgaad, i en pressemeddelelse.

- Valutaudsvingene mellem dollar og euro, samt de asiatiske valutaer påvirker rangeringen for flere byer.

- Derfor ser vi tydeligt, at de fleste nordamerikanske byer rykker op på listen i sammenligning med europæiske byer, siger hun.

De dyreste byer at bo i er ifølge Mercers liste Tokyo i Japan, Luanda i Angola, Osaka i Japan, Moskva i Rusland og Genève i Schweiz.

I bunden af listen ligger Karachi i Pakistan.

Undersøgelsen fra Mercer sammenligner leveomkostninger i 214 forskellige byer fordelt på fem kontinenter.

Undersøgelsen måler og sammenligner udgifter i over 200 kategorier, heriblandt bolig, transport, mad, husholdningsvarer og underholdning.

Den detaljerede liste udvikles hvert år for at kunne hjælpe multinationale selskaber og regeringer med deres planlægning af udstationering.

/ritzau/