København og Aarhus vil fjerne biler med ubetalte bøder

Skats inddrivelsessystem EFI virker efter 11 år stadig ikke. Derfor er det let at ignorere parkeringsbøder.

Ritzau
Parkeringsbøde Foto: Scanpix/Simon Bohr
Danmark 11. juli 2016 11:02 - Opdateret 11. juli 2016 12:19
Københavns Kommune og Aarhus Kommune plages af bilister, der gang på gang parkerer ulovligt, men ikke betaler deres parkeringsbøder.

Derfor vil de to kommuner have lov til selv at straffe bilisterne hårdere. I yderste tilfælde vil kommunerne helt fjerne bilen, så ejeren først kan få den igen, når bøderne er betalt.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Problemet for kommunerne er, at Skats inddrivelsessystem EFI efter mange år fortsat ikke fungerer. Derfor kan kommunerne ikke effektivt inddrive bøderne. Det får nogle til at ignorere bøderne helt.

Derfor ønsker teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL), at kommunerne kan få lov at tage hårdere værktøjer i brug over for de bilister, der ikke vil makke ret.

- Jeg vil mene, at hvis man parkerer ulovligt fire gange uden at have betalt p-afgifterne, skal fælden klappe. Så bliver bilen kørt væk. Så kan man hente den uden for byen, hvis man betaler sin regning, siger han til Århus Stiftstidende.

I Aarhus er det værste eksempel en bilist med 80 ubetalte bøder, som nu skylder kommunen 70.000 kroner i afgifter og renter. Det har dog ikke stoppet vedkommende i at parkere ulovligt.

Inden sommerferien besluttede politikerne i Aarhus, at de også gerne vil have mulighed for at straffe bilisterne. Derfor mener Morten Kabell ifølge avisen, at det vil være en fordel, hvis de to kommuner går sammen om en henvendelse til lovgiverne.

Ifølge et svar fra Transport- og bygningsministeriet til Københavns Kommune vil den foreslåede løsning kræve en lovændring, med mindre man kan lave en smidig aftale med politiet om, at kommunerne selv løfter den del af opgaven.

I dag er det politiet, der fjerner ulovligt parkerede biler, mens kommunerne har overtaget opgaven parkeringskontrollen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...