Danmark

København scorer 500 millioner på nye københavnere

Danmarks største by er i en rivende udvikling med masser af nye tilflyttere. Det er en guldrandet forretning.

København scorer 500 millioner på nye københavnere

50.000 kroner.

Så mange penge lægger hver enkelt nye københavner i kommunekassen, når man trækker udgifter til skole, sundhed og andre kommunale udgifter fra. Tallet er et gennemsnitsbeløb, der dækker alle fra babyer til højtuddannede skatteydere.

Og eftersom Danmarks største by tiltrækker tusindvis af nye borgere hvert år, så ser regnestykket rigtigt fornuftigt ud for København, som sidder på en regulær guldgrube af tilflyttere.

Nettogevinsten ligger i en størrelsesorden på 500 millioner kroner om året, oplyser økonomiforvaltningen til Berlingske. Avisen skriver, at det er første gang, at kommunen sætter kroner og ører på denne guldrandede forrentning.

Med de mange nye penge kan København få nedbragt sin gæld og investere i skoler, daginstitutioner og erhvervsprojekter, som skal gøre byen endnu mere attraktiv, end den er i forvejen.

Byen er kort sagt inde i en positiv udvikling.

- Vores strategi er at gøre byen så lækker, at folk gerne vil bo her, siger Claus Juhl, administrerende direktør for økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, til Berlingske.

- Vi vil skabe en by, hvor udlændinge gerne vil komme og studere, og hvor de unge ikke behøver at flytte til Næstved og købe et parcelhus og pendle, når de får børn, tilføjer han.

Hvert år får København 10-11.000 nye borgere, og der bliver færre og færre ældre og flere og flere unge, skriver Berlingske.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.