København stikker af fra resten af boligmarkedet

Boligerne i Region Hovedstaden formår igen at lægge afstand til boligpriserne i resten af landet.

25. juni 2014 11:21

De københavnske ejerlejligheder cementerer endnu engang førstepladsen på det danske boligmarked, hvad angår stigninger i boligpriser.

Endnu engang er ejendomspriserne i Region Hovedstaden steget væsentligt mere end i resten af landet, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014 steg ejerlejligheder i Region Hovedstaden 10,7 procent, mens de eksempelvis faldt med 1,9 procent i Region Nordjylland.

Samlet set er priserne på ejerlejligheder på landsplan steget med 2,5 procent fra fjerde kvartal i 2013 til første kvartal i 2014. Igen var det Region Hovedstaden, der kunne præstere den største stigning med 3,7 procent, efterfulgt af Region Sjælland med 0,1 procent.

I de tre sidste regioner faldt priserne på ejerlejligheder - og faldet var størst i Region Nordjylland med 0,9 procent.

Tendensen med de geografiske forskelle er den samme for enfamiliehuse, men her er prisstigningerne dog på et lavere niveau - selv i hovedstadsområdet.

I forhold til første kvartal 2013 steg priserne for enfamiliehuse på landsplan med 2,3 procent.

Hos højdespringeren Region Hovedstaden steg enfamiliehusene med 4,5 procent, mens priserne var uændret eller steget med mellem 0,4 og 2,1 procent i de andre regioner.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...