Danmark

København tæt på at droppe bycykler

Københavns Kommune har mistet troen på, at man får leveret de over 1800 bycykler, der er bestilt.

Det skulle have været den kollektive trafiks "fjerde ben" i miljø- og teknikborgmester Morten Kabells (EL) kamp for at flytte københavnerne ud af bilerne. Nu bliver planen om at indsætte over 1800 bycykler i hovedstaden formentlig opgivet.

1860 bycykler er ikke blevet leveret af firmaet GoBike, og nu vil fonden bag planen, By- og Pendlercykel Fonden, have GoBike erklæret konkurs.

Københavns Kommune havde ellers smidt 40 millioner kroner i projektet, der blev præsenteret i august 2014.

- Den nye by- og pendlercykel skal fungere som et fjerde ben i den kollektive trafik sammen med tog, bus og metro, og på den måde skal den være med til at gøre noget ved trængslen i København, sagde Morten Kabell dengang.

Nu ser det ud til, at planerne bliver droppet, og miljø- og teknikborgmesteren tvivler på, at bycykler bliver en del af pendlertrafikken.

- Skal et nyt cykelsystem have en fair chance, skal det være målrettet pendlerne. Det kræver opbakning fra kommuner i hele regionen, fra en bred kreds af trafikselskaberne og statslig medfinansiering som fødselshjælper, siger han i dag.

- De forudsætninger er simpelthen ikke til stede i dag.

I stedet skal de penge, der kan reddes fra aftalen, bruges på forskellige mindre cykelprojekter, mener Morten Kabell.

Udsigten til en kuldsejlet aftale har fået De Radikale på Københavns Byråd op i det røde felt.

- På det kommende Borgerrepræsentationsmøde beder vi teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, redegøre for præcist, hvordan forløbet har været omkring bycyklerne, siger teknik- og miljøordfører Mette Annelie Rasmussen.

- Jeg er selv chokeret over den lethed, der tilsyneladende har været i håndteringen af københavnernes skattekroner. Vi skal have en fyldestgørende orientering og en kortlægning af, hvad der er foregået. Det skylder vi københavnerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.